NRK Meny
Normal

Klimaendringer truer sommerski

Snø- og issmeltingen i Jotunheimen skjer nå så raskt at det truer sommerskisenteret ved Galdhøpiggen.

Galdhøpiggen Sommerskisenter

Det er snart behov for kunstsnø ved Galdhøpiggen Sommerskisenter.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

For første gang har eieren av senteret derfor brukt hele vinteren til å masseprodusere snø slik at aktive og turister kan boltre seg gjennom sommeren.

Se TV-reportasjen fra Galdhøpiggen her:

Snø- og issmeltingen i Jotunheimen skjer nå så raskt at det truer sommerskisenteret ved Galdhøpiggen. For første gang har eieren av senteret derfor brukt hele vinteren til å masseprodusere snø slik at aktive og turister kan boltre seg gjennom sommeren.

Sommerski på Galdhøpiggen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.