NRK Meny
Normal

Klimaendringer truer sommerski

Snø- og issmeltingen i Jotunheimen skjer nå så raskt at det truer sommerskisenteret ved Galdhøpiggen.

Galdhøpiggen Sommerskisenter

Det er snart behov for kunstsnø ved Galdhøpiggen Sommerskisenter.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

For første gang har eieren av senteret derfor brukt hele vinteren til å masseprodusere snø slik at aktive og turister kan boltre seg gjennom sommeren.

Se TV-reportasjen fra Galdhøpiggen her:

Snø- og issmeltingen i Jotunheimen skjer nå så raskt at det truer sommerskisenteret ved Galdhøpiggen. For første gang har eieren av senteret derfor brukt hele vinteren til å masseprodusere snø slik at aktive og turister kan boltre seg gjennom sommeren.

Sommerski på Galdhøpiggen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.