NRK Meny
Normal

Kleven Bergh: – Dette er vanvittig!

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh mener han er utsatt for et overgrep etter at han for andre gang på to år er blitt sagt opp i politiet.

Stein-Robin Kleven Bergh

BLANDA ROLLER: Politimesteren i Hedmark mener Stein-Robin Kleven Berg (bildet) har uttrykt seg upassende i sosiale medier i forhold til sin rolle som politibetjent.

Foto: Ann-Kristin Mo

Årsaken til oppsigelsen er ytringer Kleven Berg har kommet med på sosiale medier. Ansettelsesrådet i Hedmark mener ytringene skader hans tillit og respekt som polititjenestemann .

Dette er Kleven Bergh helt uenig i og mener at han må ha ytringsfrihet som Frp-politiker.

– Politimester Tormod Bakke har avskjediget meg fra min jobb som polititjenestemann, og det er ikke med begrunnelse i at jeg har begått underslag, begått overgrep eller brutt taushetsplikten min overfor noen. Det har ingenting med tjenestehandlinger å gjøre i det hele tatt, mener Kleven Bergh.

– Jeg har avstått fra vulgære uttrykk

Dette er andre gang Kleven Bergh er blitt sagt opp i politiet. Første gang grunnen at han blant annet kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl på Facebook .

Kleven Bergh sier til NRK at han har endret språkbruken etter at han ble sagt opp høsten 2013 og senere fikk jobben tilbake.

Jeg har endret på ting etter den første avskjedigelsen. Jeg har blant annet avstått fra å bruke vulgære uttrykk på andre, og har ikke kalt noen for noe krapyl.

Stein-Robin Kleven Berg

Ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt ble orientert om en ny sak rundt Kleven Bergh i august i år og tok den opp til behandling. Da ble politibetjenten fra Eidsikog i Hedmark igjen kalt inn på teppet.

Les også:

– Formen må ikke misoppfattes

Ansettelsesrådets vedtak om avskjedigelse var enstemmig og ble fattet mandag.

– Både gjennom media og andre kanaler ble jeg på sensommeren orientert om at polititjenestemannen hadde ytringer og meningsutvekslinger med en form som skadet den respekt og tillit som er nødvendig i utøvelsen av stillingen som polititjenestemann, opplyser politimester Tormod Bakke.

Tormod Bakke

FACEBOOK-KRITIKK: Politimester Tormod Bakke i Hedmark sier bakgrunnen for avskjedigelsen av politibetjenten er hans meninger på Facebook.

Foto: Frode Meskau / NRK

Politimesteren sier at Kleven Bergh sin uttalelse om Hadia Tajik ikke alene var årsaken til avskjedigelsen, men at det har vært flere ting han har skrevet på Facebook blant annet om flyktningproblematikk.

– Det er ikke noe i veien for å ha egne meninger, men formen må være sånn at det ikke misoppfattes både internt og utad, sier Bakke.

Kleven Bergh sier at avskjedigelsen vil bli påklaget og oversendt til det sentrale ansettelsesrådet i politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.