NRK Meny
Normal

Kleppansaken i Stortinget

Torsdag møtte Sør-Frons ordfører Aksel Eng, Torstein Rudihagen (AP) og flere stortingsrepresentanter for å diskutere Kleppan-saken.

Stortinget
Foto: Jarl Fr Erichsen / Scanpix

Flere stortingsrepresentanter fra Oppland har engasjert seg for at kunstner Svein Tore Kleppan skal få lov til å selge jorda på garden sin.

Sør-Fron ordfører Aksel Eng skal møte stortingsrepresentantene fra Oppland torsdag morgen for å forklare kommunen sin handlemåte.

Kleppan vil flytte

Svein Tore Kleppan, kunstner i Sør-Fron
Foto: Stig Westre / NRK

 Kunstneren har allerede begynt å se seg om etter nye lokaler til sitt atelier. Kleppan har tidligere sagt at han vil flytte fra Sør-Fron hvis han ikke får lov til å selge jorda på garden sin. Kommunen har stått hardt på at Kleppan må selge hele garden, og at salg av jorda er uaktuelt.

Til Hamar?

Kleppan sier til NRK Hedmark og Oppland at Hamar og Tønsberg er de mest aktuelle stedene å slå seg ned. Onsdag var han på Hamar for å se på lokaler til nytt verksted.

Torstein Rudihagen og Aksel Eng
Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt

  • Innbrudd på folkehøgskole

    Det har vært innbrudd på Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Det er blant annet stjålet kontanter, PC og Iphone. Politiet har vært på skolen og gjort undersøkelser.

  • Lunner vil bli en del av Viken

    Formannsskapet i Lunner har med 6 mot 1 stemme vedtatt å søke om å bli en del av den nye Viken fylkeskommune. De to Senterparti-representantene var uenige og endte opp med at en av dem stemte mot å gå over til Viken.