NRK Meny
Normal

Kleppan annonserer for salg

Kunstneren Svein Tore Kleppan i Sør-Fron har nå lagt ut en annonse for salg av gården sin. Kleppan ligger i strid med kommunen som nekter han å selge unna jorda på gården.

Svein Tore Kleppan, kunstner i Sør-Fron
Foto: Stig Westre / NRK

 

Billedkunstneren bor på eiendommen  Amundgård. Han vil selge 150 dekar dyrka mark, en skogeiendom og en seter. Selv vil han beholde husene på gården som han har investert mye i og blant annet laget verksted. Han har også naboer som ønsker å ta over jorda.

For å klare sine økonomiske forpliktelser etter et samlivsbrudd ønsket Kleppan å selge unna deler av eiendommen. Nå vil han isteden selge hele gården.

 

Amund Eng, ordfører i Sør-Fron får transportstøtte
Foto: Stig Westre / NRK

Protestaksjon

28 personer innen kultur- og reiseliv i Oppland har nå skrevet under en protest mot Sør-Fron kommunes behandling av Kleppan.

Sør-Fron kommune står på sitt og ordfører Aksel Eng sier at kommunen er ferdig med saken.  Gården er fullt drivverdig  som en selvstendig driftsenhet og den er for stor til å splittes opp.

 

  

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.

 • Veiby nummer 3 i Rally Sweden

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby kom på tredjeplass i den neste raskeste klassen (WRC2) i Rally Sweden som blant annet ble kjørt i Grue og Åsnes. Japaneren Takamoto Katsuta vant. Franske Thierry Neuville vant den raskeste klassen, med Andreas Mikkelsen på 3. plass.

  Ole Christian Veiby nr 3 i Rally Sweden
  Foto: Even Management