NRK Meny
Normal

Kleppa sjokkert over regnefeil

Samferdselsministeren reagerer sterkt på voldsomme overskridelsene på E6 mellom Øyer og Tretten.

Magnhild Meltveit Kleppa
Foto: NRK

Planene var at arbeidet på E6 mellom Øyer og Tretten skulle starte i vinter.

Men i går ble det klart at veiprosjektet blir 250 millioner kroner dyrere enn antatt, på grunn av regnefeil hos vegvesenet.

Vil utsette bygginga

- Overskridelsene på den planlagte E6-utbygginga mellom Øyer og Tretten er absurde, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.


Kleppa lover nå å gjøre det hun kan for å unngå at utbygginga blir utsatt.

Også Øyer-ordførar Mari Botterud reagerer sterkt på at det går an å regne så feil. Hun setter nå sin lit til at samferdselsminister Meltveit Kleppa gjør det hun kan for å unngå at prosjektet blir utsatt.

Mye tyder nå på at denne saken må gjennom en ny runde i Stortinget, før de første gravemaskintakene kan gjøres på den nye vegen.

Meltveit Kleppa, som fikk denne saken i fanget etter berre to uker som samferdselsminister, lover å gjøre alt hun kan for å sikre at utbygginga kommer i gang så fort som råd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.