NRK Meny
Normal

Klassisk punktum for Peer Gynt

Rundt 2000 personer tok turen til Kringkastingsorkestrets konsert i Rondane i dag. – En perfekt avslutning på årets Peer Gynt-stemne, sier arrangør.

Krinkastingsorkesteret avsluttet Peer Gynt-stevnet med en konsert i Rondane.

Peer Gynt-stemnet 2014 tok slutt i dag, søndag. Kringkastingsorkestret fikk sette siste punktum med konsert i Rondane.

– Det er tydelig at publikum koste seg med den klassiske konserten, sier administrerende direktør for Peer Gynt, Marit Lien.

Hun forteller at nesten 2000 mennesker så konserten. Lien tror grunnen til det er sammensatt.

– Kringkastingsorkestret er i seg selv et kjent navn. Samtidig er det ren meditasjon å sitte i lyngen med fjellene i Rondane som bakteppe, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ketil Høegh

FREMFØRER: Ketil Høegh fortalte «En midtsommernattsdrøm»

Foto: Kristina Skamsar / NRK

Stående applaus

Forestillingen var en scenisk versjon av Mendelssohn/Shakespeares «En Midtsommernattsdrøm». Lien forteller at tanken bak det hele var å koble kultur og natur og Henrik Ibsen med Shakespeare.

Arrangørene skriver i invitasjonen til forestilingen at «man har spekulert i om Shakespeares stykke kan ha inspirert Ibsens Peer Gynt. I «En midtsommernattsdrøm» er også temaet mennesket og naturen. Her er det mystiske figurer i naturen som ikke er norske troll, men alver med magiske evner».

Ketil Høegh, kjent fra blant annet Himmelblå, fremførte Shakespeares ord, sammen med alvekor og solister.

– Forestillingen var kjempevakker, forteller Marit Lien.

Hun sier at Kringkastingsorkestret fikk stående applaus etter den halvannen time lange forestillingen og måtte inn igjen på scena tre ganger etter at de var ferdige.

Skal slappe av

Marit Lien

ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Marit Lien var fornøyd med konserten.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Lien forteller at både hun og resten av gjengen bak Peer Gynt skal slappe av i dagene fremover.

– Det har vært en hektisk festival, men det er bare gøy når vi har lykkes.

Lien forteller at mange har brukt mye tid på Peer Gynt og at årets festival har lagt et godt grunnlag for neste års stemne.

– Vi har allerede begynt å selge gavekort, forteller hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Avviser sykehus-søksmål

  Hedmarken tingrett har avvist Sykehuset Innlandets søksmål mot røntgenleverandøren Unilab fordi saken er foreldet. Sykehuset mente Unilab burde betale boten sykehuset fikk etter at en pasient døde, skriver HA.

 • Lokale spillere i Europaligaen

  Både Vegar Eggen Hedenstad fra Elverum og Anders Trondsen fra Lillehammer er med fra start når Rosenborg møter Zenit i Europaligaen fra klokka 19. Følg kampen her.

 • – Respektløs takling

  L.I.K.-trener Mikael Kvarnström sier alle spillere gjør feil, men at taklingen av Emil Nyhus i gårsdagens kamp mot Stavanger var «litt respektløs». Nyhus ble sendt på sykehus med alvorlig hjernerystelse. Han sier det blir opp til disiplinærutvalget å vurdere saken videre.

  Mikael Kvarnström
  Foto: Alexander Nordby / NRK