NRK Meny
Normal

Klassequizen: Vardal vant fylkesfinalen i Oppland

Ett ekstraspørsmål måtte til før Ola, Kaja og Jonas fra Vardal ungdomsskole stakk av med seieren i dagens fylkesfinale.

Vardal ungdomsskole vant fylkesfinalen i KlasseQuiz for Oppland

VANT ETTER EKSTRAOMGANG: Ola Nyhus, Kaja Wilberg og Jonas Bjerkevold Bjorbekmo fra Vardal ungdomsskole vant fylkesfinalen i Oppland.

Etter tre omganger var det helt jevnt mellom de to lagene fra Lena ungdomsskole og Vardal ungdomsskole.

Et ekstraspørsmål måtte til før elevene fra Vardal ble kåret som fylkesvinnere i Oppland.

Tiendeklassingene Ola Nyhus, Kaja Wilberg Solhaug og Jonas Bjerkevold Bjorbækmo skal dermed representere Oppland i landsfinalen i årets Klassequiz.

Best av 31 skoler

Hele 450 skoler fra hele landet var påmeldt til 2015-utgaven av Klassequizen. Og ingen av NRKs distriktskontorer hadde flere påmeldte skoler enn Hedmark og Oppland.

Disse har i de innledende rundene kjempet om å få flest mulig poeng i løpet av 12 spørsmål, og nå er det avgjort hvilke to lag fra hvert fylke som møtes neste uke til en fylkesfinale.

I hele vinter har de kjempet om å være de smarteste tiendeklassingene i fylket. 31 skoler har vært med i Oppland og til slutt var det tre skoler som stod igjen på toppen, alle med 12 poeng: Vardal ungdomsskole, Lena ungdomsskole og Søndre Land ungdomsskole.

Ei bok avgjorde det hele

Dermed var det ei bok som ble avgjørende. Elevene måtte nemlig tippe vekta på boka som jeg hadde med. Nærmest riktig vekt var Vardal ungdomsskole og Lena ungdomsskole. Gratulerer med seieren.

Laget fra Vardal ungdomsskole i Hunndalen består av: Ola Nyhus, Kaja Wilberg Solhaug og Jonas Bjerkevold Bjorbækmo.

– Jeg håper vi får spørsmål om sport, og gjerne fotball, sier Jonas. Han spiller aktivt selv og favorittlaget er Liverpool.

Ola er ikke like fotballinteressert, men har i stedet brukt mye av vinteren til å stå på ski.

Kaja var veldig spent før den første runden på om de ville klare seg, noe laget fra Vardal greide med glans. Nå gjenstår det å se om de gjør det like sterkt i fylkesfinalen.

Klassequizen, Lena ungdomsskole

JEVN KAMP: Tor-Aage Gaarder, Hanna Rolid og Mylie Veland Thomassen fra Lena ungdomsskole ga elevene fra Vardal en real kamp helt til siste slutt.

Foto: Elin Fossum / NRK

Hunndalen vs. Toten

På laget som tar opp kampen mot elevene fra Vardal, nemlig deltakerne fra Lena ungdomsskole har vi: Tor-Aage Gaarder, Hanna Rolid og Mylie Veland Thomassen fra Lena ungdomsskole

De ladet opp til klassequizen med en klassetur til Polen og Tyskland. Nå nærmer tiden på Lena ungdomsskole seg slutten og det er litt delte meninger om planene videre. Tor-Aage sikter seg inn mot medier og kommunikasjon på Gjøvik, mens Hanna har søkt seg inn på musikklinja. Mylie har ikke helt bestemt seg, men tar det litt som det kommer.
Les også: Klassequizen Hedmark og Oppland

Vinnerne av de to fylkesfinalene får 5.000 kroner hver til klassekassa, og får også æren av å representere Hedmark og Oppland i landsfinalen som sendes på NRK1 den 23. mai.