Klassequizen 2015 slår alle rekorder

Mandag 5. januar starter Klassequizen 2015. Ener ungdomsskole i Hamar er første skole som skal prøve seg i årets kunnskapskonkurranse for tiendeklassinger. Klassequizen slår i år alle rekorder, i Hedmark og Oppland er det 59 påmeldte skoler.

Elin Fossum og Ola Bjørlo Strande

Også i år er det Elin Fossum og Ola Bjørlo Strande som skal dra på kryss og tvers i Hedmark og Oppland for å stille mer eller mindre intrikate spørsmål til 10.-klassingene.

Foto: Ragnhild Skjeldnes / NRK

Hele 450 skoler fra hele landet er påmeldt til 2015-utgaven av Klassequizen. Og ingen av NRKs distriktskontorer har flere påmeldte skoler enn Hedmark og Oppland. Med 59 påmeldte skoler kan vi love mye spenning i våre morgen- og ettermiddagssendinger denne vinteren.

Ener ungdomsskole først ut

Mandag 5. januar kjører vi i gang, og første skole ut blir Ener ungdomsskole i Hamar. Hvordan elevene her klarer seg kan du høre i ettermiddagssendingen samme dag. Onsdag morgen skal de første elevene fra Oppland i ilden, nemlig Snertingdal skole.

Deretter går det slag i slag med Klassequiz-sendinger hver mandag og onsdag, både i morgen- og ettermiddagssendingene. Siste skole som skal vise hva de kan er Harestua skole – og det skjer ikke før mandag 20. april.

12 poeng

Under Klassequizen skal alle skolene trekke tre av fire mulige kategorier. Hver kategori inneholder fire spørsmål. Det blir med andre ord mulig å skåre 12 poeng – og det er faktisk noen skoler som har klart det i løpet av de to årene vi har arrangert Klassequizen.

Etter 20. april vil vi så samle de to beste ungdomsskolene fra hvert fylke til en fylkesfinale. Vinnerne av de to fylkesfinalene får 5.000 kroner hver til klassekassa, og får også æren av å representere Hedmark og Oppland i landsfinalen. Finalen sendes i beste sendetid på NRK 1 lørdag 16. mai, rett før finalen i Eurovision Song Contest. I fjor ble finalen sett av ca. 750.000 seere.

Klassequiz Trysil ungdomsskole

VINNERE I 2014 I HEDMARK: Betina Kardadjova, Siri Rønning og Emil Hagevik Rønning fra Trysil ungdomsskole gikk helt til topps i Hedmark.

Foto: NRK
Klassequizen: Vinstra

VANT I 2014 I OPPLAND: Erik Nymoen, Tom Erik Brendemoen og Ingeborg Dokken Kristiansen fra Vinstra ungdomsskole blir gratulert av distriktsredaktør Inger Johanne Solli

Foto: Silje Josten Lien