NRK Meny
Normal

Klager på hensynsløs sommerfesting

Den varme sommeren fører til at flere klager på bråk hos naboen. Mange fortsette festen ute i hagen til langt på natt, og irriterte og søvnløse naboer ringer politiet.

Den ekstremt varme sommeren vi har hatt i år har ikke bare ført til tørre åkre og dårlige avlinger, den har også gitt politiet mer å gjøre enn de strengt tatt ønsker seg. For alle de tre politidistriktene i Hedmark og Oppland melder om en betydelig økning i antallet klager på naboer som bedriver heftig festing til langt på natt.

 

Hensynsløs festing

Tenk deg ferien er slutt, og at du skal på jobb klokka sju om morgenen. Du har tenkt  å legge deg sånn tidlig for å være utvilt og opplagt. Men det tar ikke naboen hensyn til. Han har har invitert halve slekta og noen gamle kompiser fra nabobygda til grillfest i hagen. Dessverre ligger hagen like utenfor soverommet ditt.

Den varme sommeren. fører til at politiet har mer å gjøre enn normalt. For varmen har gjort det mer fristende enn vanlig å fortsette festen utendørs, eller kanskje innendørs men med vidåpne vinduer:.

Irriterte naboer

Sambandsoperatør Pål Erik Teigen ved operasjonssentralen i Vestoppland Politidistrikt er en av dem som har merket trykket fra irriterte naboer denne sommeren.

Og det er ikke bare feststemte naboer som knuser et hvert håp om tornerosesøvn for dem som trenger å være opplagte dagen derpå. For enkelte ganger er det partyløver på tur hjem fra en fuktig kveld på byen som skaper uro i nabolaget. Gjøviks utendørs badeanlegg Fastland er blitt et yndet mål for folk som har behov for en liten avkjøling:.

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i enebolig slukket

    Brannen i en enebolig i Stange i Hedmark er slukket. Beboer skal ha fått i seg litt røyk, og sjekkes av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.

  • Brann i enebolig i Stange

    Det brenner i en vegg i en enebolig i Stange i Hedmark, melder politiet klokken 02.45 natt til lørdag. Det er ingen åpne flammer, men en del røyk. Brannvesenet er i gang med slukking. Ifølge politiet er det ingen personer i huset.

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.