NRK Meny
Normal

Kjørte videre etter utforkjøring

Kontrollørene i Statens vegvesen fikk nok å gjøre under kontrollen på Magnermoen. En semitrailer hadde store skader etter en utforkjøring, sjåføren fortsatte likevel kjøreturen.

Lastebil stoppet under kontroll

SKADET: Ramma på denne semitraileren var tvers av og akslingene var løse.

Foto: Statens vegvesen

214 tunge kjøretøy ble vinket inn under Statens vegvesen sin utekontroll ved Magnermoen. 31 kjøretøy fikk bruksforbud og 12 førere ble anmeldt.

Kjørte videre

En semitrailer som ble stoppet i kontrollen hadde tidligere kjørt av veien, men sjåføren valgte å kjøre videre etter uhellet. Kjøretøyet hadde store skader, ramma var tvers av og akslingene var løse. Føreren er anmeldt for å ha ført et vogntog der kjøretøyet var i en meget farlig tilstand.

En fører kjørte et vogntog uten å ha førerkort på vogntog. I tillegg hadde sjåføren brudd på kjøre- og hviletidene.

– Resterende av anmeldelsene var for grove overtredelser av kjøre- og hviletid bestemmelsene, og brudd på yrkestransport forskriften, sier Geir Thomas Finstad, fagleder i utekontroll Hedmark.

Kontrollen ble utført fra den 28. august til og med den 30. august på Magnormoen i Hedmark.

– Kjøretøy som er i dårlig forfatning er en direkte trussel mot trafikksikkerheten. Det samme må sies om å kjøre vogntog med en fører som har for lite hvile. Det er greit å få luke ut førere og kjøretøy som er en risiko for trafikksikkerheten ut av trafikken, sier Finstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skadeverk på barneskole

  I løpet av helga ble det gjort skadevrk på Ringebu barneskole. I følge politiet er det gjort tagging på vegger i tillegg til at ei dør er brutt opp. Ingenting skal imidlertid være stjålet.

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no