NRK Meny
Normal

Kjørte videre etter utforkjøring

Kontrollørene i Statens vegvesen fikk nok å gjøre under kontrollen på Magnermoen. En semitrailer hadde store skader etter en utforkjøring, sjåføren fortsatte likevel kjøreturen.

Lastebil stoppet under kontroll

SKADET: Ramma på denne semitraileren var tvers av og akslingene var løse.

Foto: Statens vegvesen

214 tunge kjøretøy ble vinket inn under Statens vegvesen sin utekontroll ved Magnermoen. 31 kjøretøy fikk bruksforbud og 12 førere ble anmeldt.

Kjørte videre

En semitrailer som ble stoppet i kontrollen hadde tidligere kjørt av veien, men sjåføren valgte å kjøre videre etter uhellet. Kjøretøyet hadde store skader, ramma var tvers av og akslingene var løse. Føreren er anmeldt for å ha ført et vogntog der kjøretøyet var i en meget farlig tilstand.

En fører kjørte et vogntog uten å ha førerkort på vogntog. I tillegg hadde sjåføren brudd på kjøre- og hviletidene.

– Resterende av anmeldelsene var for grove overtredelser av kjøre- og hviletid bestemmelsene, og brudd på yrkestransport forskriften, sier Geir Thomas Finstad, fagleder i utekontroll Hedmark.

Kontrollen ble utført fra den 28. august til og med den 30. august på Magnormoen i Hedmark.

– Kjøretøy som er i dårlig forfatning er en direkte trussel mot trafikksikkerheten. Det samme må sies om å kjøre vogntog med en fører som har for lite hvile. Det er greit å få luke ut førere og kjøretøy som er en risiko for trafikksikkerheten ut av trafikken, sier Finstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.