NRK Meny
Normal

Kjørte seg fast i skogen, døde på veg etter hjelp

Et eldre brødrepar ble sent i går kveld funnet på en skogsbilvei ved Braskereidfoss sterkt nedkjølt og forslått. Den ene broren døde litt senere på sjukehuset i Elverum.

Lensmann Jørn A. Flatha, Solør

Lensmann i Våler, Jørn Flatha sier det var ei tragisk ulykke som skjedde på skogsbilveien i går.

Foto: Bjørn Opsahl

Politiet mener dødsårsaken trolig er en kombinasjon av fall på den isete skogsbilveien og nedkjøling.

De to skal ha ligget på skogsbilveien i mange timer før de ved en tilfeldighet ble funnet av et ungt par som fikk varslet politi og ambulanse.

Laster kart, vennligst vent...

Skulle hjem fra hyttetur

Brødreparet var på vei hjem etter å ha vært på ei hytte da de kjørte seg fast. Ingen av de to hadde med telefon, så de begynte å gå ned til bygda for å hente hjelp, forteller lensmann i Våler, Jørn Arild Flatha.

Dette skjedde trolig en gang i går ettermiddag. Det var speilblank på skogsbilveien.

Den ene broren falt og slo seg slik at han ikke kom seg opp igjen. Den andre broren fortsatte, men også han falt og ble liggende.

Behandles på intensiven

– Trolig har de ligget der i mange timer for de ble ikke funnet før ved 22-tida i går kveld. Brødreparet var ikke meldt savnet, så det var helt tilfeldig at de ble funnet av det unge paret, sier Flatha.

Den andre broren er også sterkt nedkjølt og alvorlig skadd. Han blir behandlet ved intensivavdelingen ved sjukehuset i Elverum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK