NRK Meny
Normal

Kjørte seg fast i skogen, døde på veg etter hjelp

Et eldre brødrepar ble sent i går kveld funnet på en skogsbilvei ved Braskereidfoss sterkt nedkjølt og forslått. Den ene broren døde litt senere på sjukehuset i Elverum.

Lensmann Jørn A. Flatha, Solør

Lensmann i Våler, Jørn Flatha sier det var ei tragisk ulykke som skjedde på skogsbilveien i går.

Foto: Bjørn Opsahl

Politiet mener dødsårsaken trolig er en kombinasjon av fall på den isete skogsbilveien og nedkjøling.

De to skal ha ligget på skogsbilveien i mange timer før de ved en tilfeldighet ble funnet av et ungt par som fikk varslet politi og ambulanse.

Laster kart, vennligst vent...

Skulle hjem fra hyttetur

Brødreparet var på vei hjem etter å ha vært på ei hytte da de kjørte seg fast. Ingen av de to hadde med telefon, så de begynte å gå ned til bygda for å hente hjelp, forteller lensmann i Våler, Jørn Arild Flatha.

Dette skjedde trolig en gang i går ettermiddag. Det var speilblank på skogsbilveien.

Den ene broren falt og slo seg slik at han ikke kom seg opp igjen. Den andre broren fortsatte, men også han falt og ble liggende.

Behandles på intensiven

– Trolig har de ligget der i mange timer for de ble ikke funnet før ved 22-tida i går kveld. Brødreparet var ikke meldt savnet, så det var helt tilfeldig at de ble funnet av det unge paret, sier Flatha.

Den andre broren er også sterkt nedkjølt og alvorlig skadd. Han blir behandlet ved intensivavdelingen ved sjukehuset i Elverum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK