Normal

Kjørte biler ut av brennende bygning

Et stort forretningsbygg på Grua ble totalskadd i brann i natt. Brannvesenet måtte kjøre ut biler fra en bilforretning mens flammene tok tak i bygningen.

Bygg totalskadd i brann på Grua

TOTALSKADD: Bygget som blant annet inneholder en Kiwibutikk, en pub og en bilforretning ble fullstendig ødelagt av brannen i natt.

Politiet fikk melding om brannen klokka 23.53 i går kveld. Bygget inneholdt blant annet en Kiwi-butikk, en pub og en bilforretning.

Brannvesenet gikk inn i bilforretningen og måtte kjøre ut biler for å redde de verdiene i forretningen fra flammene.

– Det brant til langt utpå morgenkvisten i dag, men brannvesenet har nå kontroll over brannen, sier operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Kristian Bjaanes til NRK ved 05.30-tiden fredag.

Ingen ble skadd i brannen, som tok tak i bygningen på dramatisk vis. Bygningen ble totalskadd, men det kunne gått mye verre.

– Det har ikke vært personskade i forbindelse med brannnen. Det ligger et boligområde rett ved, men vinden var på vår side, sier Bjaanes.

Brann i forretningsbygg, Grua

OVERTENT: Politiet fikk melding om brannen ved midnatt av en automatisk brannvarsler.

Foto: Eivind Marcelino

Starter etterforskning

Bjaanes sier til NRK at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Politiet skal etterforske brannen og setter i gang med undersøkelser når brannstedet har kjølnet, sier Bjaanes.

Brannmannskaper skal jobbe på stedet ut over dagen.

Flere branner

Det har vært flere branner det siste døgnet. En mann i midten 80-årene omkom i en boligbrann i Rena sentrum i går kveld . Mannen bodde alene i huset. Brannen startet ved 18-tiden og ble raskt slukket etter at brannvesenet kom til stedet.

I natt ble et bolighus totalskadd i brann i Aurdal. Seks personer er husløse, men ingen var i boligen da det begynte å brenne.

Laster kart, vennligst vent...