NRK Meny
Normal

Kjørte av vegen og ble truffet av toget

STANGE (NRK): Sjåføren kjørte utfor vegen og over et jorde og ble stående på jernbanelinja. Der kom toget og rev døra av bilen.

KUNNE GÅTT VERRE: Det var hovedsaklig den ene døra på bilen som ble truffet av toget.

KUNNE GÅTT VERRE: Det var hovedsaklig den ene døra på bilen som ble truffet av toget.

Foto: Aksel Baardseth

Kjørte av vegen og inn på jernbanesporet i Stange

Bilen kjørte over gjerdet ved jernbanelinja og stoppet rett ved sporet.

Foto: Mette Finborud Børresen

Sjåføren, en mann i 80-åra fra Stange, kom fra ulykken med bare lettere skader. Sykehuset Innlandet opplyste lørdag kveld, at han er lagt inn på sjukehuset i Hamar til observasjon.

Det er ikke klart hvorfor den eldre mannen kjørte utfor vegen og over jordet cirka en kilometer nord for Stange stasjon.

Satt med den skadde

Aksel Baardseth, som er grunneier der ulykken skjedde, var på veg hjem og kom til stedet like etter ulykken.

– Jeg så bilen som lå inntil sporet. Et par karer var i ferd med å ringe etter hjelp. Jeg og en til gikk ned til mannen i bilen og satt med ham til ambulansefolkene kom, forteller Baardseth.

Mannen var ved bevissthet, men omtåket.

– Vi prøvde å holde kontakt med ham hele tiden og det klarte vi, sier Aksel Baardseth.

Toget tok med seg bildøra

UVANLIG RETNING: Rett bak grunneier Aksel Baardseth ser man sporene etter bilens ferd over jordet.

UVANLIG RETNING: Ved siden av grunneier Aksel Baardseth ser man sporene etter bilens ferd over jordet.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Aksel Baardseth forteller at bilen kjørte flere hundre meter rett over jordet, så over gjerdet ved jernbaneskinna og stoppet mot noen steiner rett ved siden av sporet.

Han mener mannen i 80-åra hadde veldig flaks, tross alt.

– En som så selve ulykken fortalte at bilen sto bare centimeter fra sporet med hjulet inntil den nærmeste skinna, og da mannen kom til seg selv og åpnet døra på bilen, så kom toget og tok døra, forteller Aksel Baardseth.

Toget litt forsinket

Toget sporet ikke av, men Dovrebanen var stengt en stund etter ulykken. Farten på toget skal ha vært ganske lav da det traff bilen. Ulykken førte til litt forsinkelser utover dagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.

  • Listhaug går av

    Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.