Kjørte av vegen etter politijakt i Gudbrandsdalen

En mann (36) og en kvinne (25) kjørte av vegen da de prøvde å stikke av fra politiet i Gudbrandsdalen i natt. Mannen stakk av etter ulykken også, selv om han var skadet.

Fylkesvei 319 - utforkjøring etter politijakt

Politiet undersøker stedet der de to kjørte utfor vegen etter å ha stukket av fra politiet.

Foto: Even Lusæter

Mannen og kvinnen hadde stjålet bilen på Sunnmøre og var på veg nedover Gudbrandsdalen. Da politiet observerte dem og den stjålne bilen på Hundorp, ga de full gass.

Det gikk noen timer, men så ble de observert av en ny politipatrulje, da på vestsida, den såkalte baksidevegen, på fylkesvei 319.

– Da stakk de av igjen og kjørte såpass ille at de ble borte for patruljen, sier operasjonsleder hos politiet i Lillehammer, Arvid Røste til NRK.

Da satte politiet opp sperringer lenger sør og tok til å vente på paret. Men de kom ikke.

Fylkesvei 319 - utforkjøring etter politijakt

Her på fylkesvei 319 endte flukten i grøfta for paret fra Sunnmøre.

Foto: Even Lusæter

– Da de ikke kom fikk vi mistanke om at noe hadde skjedd og det viste seg altså at de hadde kjørt av vegen, sier Røste.

Dukket opp på hotell

Bilen ble vraket og den 25 år gamle kvinnen satt fortsatt i bilen da politiet kom. Hun hadde bruddskader i armen og skulderen og ble sendt til sjukehuset.

Men den 36 år gamle mannen var borte. Han hadde stukket av igjen.

– Vi var redd for at han var skadet, så det ble satt inn både politihelikopter og redningshunder i letingen etter ham, sier operasjonsleder Røste.

Fossekroa

Hit til resepsjonen til Fossekroa kom den 36 år gamle mannen rundt kl. halv seks lørdag morgen.

Foto: Even Lusæter / NRK

Men så hadde han selv tatt seg fram til Hunderfossen hotell. Der kom han blodig inn i resepsjonen ved halv seks-tida lørdag morgen.

– Abulansen bisto og mannen ble pågrepet og sendt til sjukehuset han også. Ingen av dem ble alvorlig skadet, men de blir behandlet for brudd og sårskader, sier Arvid Røste.

Når paret er ferdig behandlet blir de overflyttet til Ålesund.

Kjørte fra politiet to ganger

Flere politipatruljer, et politihelikopter og redningshunder var involvert i jakten på paret i den stjålne bilen i natt. To ganger klarte de altså å kjøre fra politiet. Arvid Røste sier politiet ikke prøver å følge etter hvis kjøringen blir for farlig.

Når paret er ferdig behandlet på sjukehuset i Lillehammer blir de overflyttet til Ålesund. I følge GD skulle mannen egentlig vært i fengsel, men hadde latt være å dra tilbake etter en permisjon.

Laster kart, vennligst vent...

Paret kjørte av vegen mellom Fåberg og Hunderfossen nord for Lillehammer.