NRK Meny
Normal

Kjører traktor med rugende linerle

En bonde på Dovre kjører traktor mens ei linerle ligger i reiret på girkassa og ruger på eggene.   

Bonde Per Frank Jonsen sier til GD at linerleparet må ha bodd der lenge, men at han først har oppdaget reiret nå.

Reiret er bygd mellom slanger og koplinger i traktoren, men linerleparet har ikke latt seg forstyrre av at det damper av olje på toppen ev girkassa når Jonsen er ute og kjører.  

Kjører forsiktig

Dovre-bonden sier til GD at det hele er ufattelig.

- Jeg har brukt traktoren mye de siste ukene, og har blant annet flyttet 50 kubikkmeter masse på gårdstunet, sier Jonsen. Ja, traktoren har til og med vært til reparasjon mens linerla har ligget på reiret!

Dovre-bonden har ingen planer om å kaste ut leieboerne. - Men etter at jeg oppdaget dem,. kjører jeg mer forsiktig, humrer han. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.