NRK Meny
Normal

Kjør om natta!

Politiet oppfordrer bilister som skal gjennom distriktet om å kjøre om natta. Rally Norway og vinterferieutfart gjør at folk som kjører andre tider på døgnet må regne med lange køer.

Trafikk
Foto: Anne Næsheim / NRK

- Politiet dirigerer nå trafikken på riksvei 20. Det er mange biler som skal forflytte seg etter fartsprøven i Rally Norway på Kirkenær, sier operasjonsleder ved Hedmark Politidistrikt, Frank Løkken.

Dirigeres om Sverige

Vinterferien starter i Oslo og Akershus denne helga. Derfor regner politiet med mye trafikk gjennom Hedmark og Oppland.

- De som har tenkt seg fra Oslo til Gudbrandsdalen bør kjøre om Gjøvik. Og i morgen har vi  planer om å dirigere bilister som skal til Hedmark om Sverige, sier Løkken.

I tillegg skaper Rally Norway mye trafikk på Hedmarksvegene. 

- Folk skal til og fra fartsprøvene, i tillegg til aktivitetene som arrangeres etterpå. Folk må regne med køer, sier Løkken.

Mange laserkontroller

Politiet har derfor mye politi langs vegene denne helga.

- Det vil bli mange laserkontroller, så bilister bør ikke følge seg for trygge, sier operasjonslederen.

Han forteller at det trolig blir mye trafikk både i kveld, lørdag og søndag.

- De som ikke vil kjøre i kø bør kjøre om natta. Ellers oppfordrer vi alle til å ta det rolig på vegene i helga, sier Frank Løkken.

 Les også: Petter lei kritikken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.