NRK Meny
Normal

Kjøper ansatte forbi helsekøene

Moelven-konsernet har tegnet private helseforsikringer for alle sine 3.400 ansatte, og det har vært en god investering.

Sykefraværet er rundt halvert i Moelven-konsernet.

Sykefraværet er rundt halvert i Moelven-konsernet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Det gjorde konsernet for seks år siden. Det har vist seg å bli lønnsomt.

Lønnsomt

Ved å kjøpe seg forbi de offentlige helsekøene, mener bedriften de har spart både seg selv og samfunnet for mange millioner kroner.

Privat helseforsikring sparer Moelven-konsernet for millioner.

Lønnsom helseforsikring til de ansatte


Sykefraværet ved bedriften har på få år gått ned fra rundt sju prosent til et sted mellom tre og fire prosent.

I stedet for å stå i offentlig helsekø sørger helseforsikringen for at Moelven kjøper seg forbi køene og får raskere utredning og raskere behandling.

LO sentralt mener at private helseforsikringer er med på å undergrave det offentlige, men det har ikke påvirket de ansatte i Moelven-konsernet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.