NRK Meny
Normal

Kjærlighet til bobla...

NRK-tekniker redigerte Østnytt-innslag om VW-bobla. Da bare MÅTTE han kjøpe tilbake sin boble 1974-modell...

Roar Berntsen med sin 1974-boble.
Foto: Dag Kessel / NRK

Tirsdag kunne du se deler av dokumentarfilmen som mediestudenter ved Høgskolen i Hedmark har laget. De hadde fulgt et entusiastisk VW-miljø i flere måneder og fokusert på den grenseløse entusiasmen de viser overfor den berømte VW-bobla.

Tekniker Roar Berntsen ved NRK Hedmark og Oppland deltok i redigeringen av Østnytt-innslaget på torsdag. Da skjedde det. Han bare MÅTTE ha tilbake bobla han solgte for snart 20 år siden. Det var en 1974-modell som han fant ut han egentlig hadde savnet...

Han kontaktet kjøperen, og bilen var intakt! Og - ikke minst - han var villig til å selge den igjen.

- Jeg reiste med en gang til Karmøy, der eieren bor, og hentet den hjem på tilhengeren.

- Den er tung på rattet, ikke tvil om det, ingen servo her...Men bilen er proppfull av sjarm. Jeg tviler på at jeg hadde gjort det samme hvis det var et annet bilmerke, sier Roar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK