NRK Meny
Normal

Kjærlighet til bobla...

NRK-tekniker redigerte Østnytt-innslag om VW-bobla. Da bare MÅTTE han kjøpe tilbake sin boble 1974-modell...

Roar Berntsen med sin 1974-boble.
Foto: Dag Kessel / NRK

Tirsdag kunne du se deler av dokumentarfilmen som mediestudenter ved Høgskolen i Hedmark har laget. De hadde fulgt et entusiastisk VW-miljø i flere måneder og fokusert på den grenseløse entusiasmen de viser overfor den berømte VW-bobla.

Tekniker Roar Berntsen ved NRK Hedmark og Oppland deltok i redigeringen av Østnytt-innslaget på torsdag. Da skjedde det. Han bare MÅTTE ha tilbake bobla han solgte for snart 20 år siden. Det var en 1974-modell som han fant ut han egentlig hadde savnet...

Han kontaktet kjøperen, og bilen var intakt! Og - ikke minst - han var villig til å selge den igjen.

- Jeg reiste med en gang til Karmøy, der eieren bor, og hentet den hjem på tilhengeren.

- Den er tung på rattet, ikke tvil om det, ingen servo her...Men bilen er proppfull av sjarm. Jeg tviler på at jeg hadde gjort det samme hvis det var et annet bilmerke, sier Roar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alle hadde skrapt ruta

    Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

  • Ny fysisk trener i KIL

    Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.

  • Åpnet for normal trafikk igjen

    Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.