NRK Meny
Normal

Verdens beste stafettlag?

– Det blir spennende! Det er jo kanskje den eneste gangen dette vil skje. Disse to er på lag i Hamar i kveld.

Therese Johaug og Petter Northug

Therese Johaug og Petter Northug er på lag under mixstafetten i Kirkebakken Grand Prix i dag.

Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix

Det sier presseansvarlig Avle Christen Bjørn om kveldens mix-stafett under Kirkebakken Grand Prix i Hamar. Da skal nemlig Therese Johaug og Petter Northug gå på lag sammen.

– Ja, er det ikke spennende? Vi vet ikke hvordan dette vil gå, men jeg tenker at det blir veldig artig. Det er første gang de er på lag sammen, og det er jo ikke sikkert at det vil skje igjen, sier Bjørn.

Han legger ikke skjul på at det er viktig for arrangementet at to så store navn som Therese Johaug og Petter Northug kommer.

– Det er klart at det er viktig. De er såpass populære at det nok trekker ekstra mange publikummere.

I tillegg til Johaug og Northug, står også Maiken Caspersen Falla, Kristin Størmer Steira og Ola Vigen Hattestad på startstreken. Dessuten er det flere juniorutøvere som skal være med

.

Johaug, Falla og Størmer Steira

Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla og Kristin Størmer Steira på plass i Hamar.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Håper på folkefest

Kirkebakken Grand Prix i Hamar arrangeres i år for 13. gang. I år er løypa for rulleskirennet en litt annen enn tidligere år. Start og mål er lagt til Strandgata, nederst på torget, og deltakerne skal gå forbi det nye kulturhuset. Rennet starter klokka 17.30, og alt er under kontroll, forteller Bjørn.

– Jada, alt er under god kontroll. Det er rigging av arenaen nede i sentrum nå, og deltakerne er klare for kveldens renn. Alle bortsett fra Øystein «Pølsa» Pettersen. Han tryna på rulleski og brakk en finger for et par dager siden, så han kan ikke være med. Men ellers ser alt ut til å gå veldig bra, forteller Bjørn som har høye forventninger til kveldens renn.

Han håper spesielt på at det kommer masse folk, slik at det blir god stemning i Hamar sentrum.

– Jeg håper at det kan bli en liten folkefest. Jeg gleder meg i hvert fall veldig!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Flere skred i Oppland

  Beredskapsavdelingen hos fylkesmannen i Oppland har fått inn flere meldinger om jordskred og sørpeskred i flere kommuner, blant annet i Nord-Aurdal, Ringebu, Vågå, Gran og Nord-Fron. Det kan gå skred flere steder, så følg med! melder fylkesmannen. Sjekk på varsom.no.

 • Debuterer på Monza

  Mads Siljehaug (21) fra Lillehammer debuterer til helga på den berømte racerbanen Monza i Italia. – Mesterskapet og bilen, en Lamborghini Gallardo GT3, er ny for meg, men jeg gleder meg veldig, sier Siljehaug, som kjører for Reiter, til Automotorsport.no.

  Mads Siljehaug (21) foran en GT3 Lamborghini
  Foto: Reiter Engineering
 • Påkjørsel ved Brenneriroa

  Det har vært en påkjørsel på rv. 25, vest for Brenneriroa. En lastebil har kjørt bakfra inn i en varebil. Det er trafikkproblemer på stedet, og muligens en person med skader, melder politiet.