NRK Meny
Normal

Kinesisk investor skal bygge luksushotell i Stange

– Dette er nesten som et eventyr, sier ordføreren. Yang Xueyi vil bygge et firestjerners hotell på Malungen i Vallset.

Tradisjonsrike Malungen Gjestegård i Stange skal bli luksushotell for pengesterke kinesere.En investor fra Bejing har kjøpt Malungen, og regner med at et firestjerners hotell står klar til bruk innen to år:

Her på Malungen kan det bli luksushotell for rike kinesere.

I tillegg til den kinesiske ambassadøren i Norge og investoren selv, deltok rundt 60-70 personer fra lokalt næringsliv og politikere på Stange kommunes frokostmøte på Staur gård i dag.

– Det er litt spesielt at en forretningsmann fra Beijing har vist interesse for Malungen. Ikke for det, Malungen er et pent stelle, men likevel er det litt overraskende, sier Stange-ordfører Nils A. Røhne.

Luksushotell for pengesterke kinesere

Både ambassadøren og de andre var på frokostmøtet for å høre mer om planene til Yang Xueyis, som allerede har kjøpt Malungen gjestegård i Vallset.

Finansmannen så stedet på Internett, ble fascinert, reiste dit og kjøpte det.

Planen er å bygge et internasjonalt fire stjerners hotell, og hytter, med i alt 300 overnattingsplasser. Målgruppa blir først og fremst pengesterke kinesere.

– Dette kan endre søndre Stange og vil bety stor utvikling, sier Nils A. Røhne.

Svein Frydenlund og Yang Xueyi

Svein Frydenlund i Hamarregionen Utviklling og Yang Xueyi, som har kjøpt Malungen gjestegård i Stange.

Foto: Tom Haakenstad

Et realistisk eventyr

Yang Xueyis har vært i Stange fire ganger allerede for å jobbe med prosjektet. Han beskrives som en seriøs investor. Han eier en rekke hoteller i Kina og Asia og har også investert i Australia.

Sylvia Brustad, som nå er leder i Hamarregionen Reiseliv, var med på frokostmøtet i dag. Hun har stor tro på hotellplanene og at det blir noe av.

– Det høres ut som et eventyr, men et realistisk et. Det vil bety mye for reiselivet i hele regionen, sier Sylvia Brustad.