Killi tok bronse i X-Games

Johanne Killi kopierte fjorårets bronsebragd i søndagens slopestylefinale i Aspen i USA. 19-åringen fra Dovre står dermed med tre strake X-Games-medaljer.

Johanne Killi står med skiene ved siden av seg.

MEDALJE: Johanne Killi var overrasket over at hun tok bronsemedalje i slopestyle i X-Games søndag. 19-åringen har nemlig vært skadet og ikke trent så mye før denne sesongen.

Foto: NRK

Dombås-jenta sikret bronsen med 85,66 poeng i sitt andre forsøk. Også i tredje og siste forsøk oppnådde hun samme poengsum.

– Akkurat i dag følte jeg det som å ta gull. Jeg har hatt det veldig dårlig på treninger de siste dagene og har hatt veldig vondt i leggene. Og det har vært lang vei tilbake fra skade, så det er veldig godt å ta bronse her i dag, sier hun til NRK.

Kelly Sildaru fra Estland stakk av med gullet med poengsummen 92,33 fra første forsøk. Sølvet gikk til franske Tess Ledeux.

Tredje medaljen

Killi vant slopestyle-bronse rundt samme tid i fjor. Killi sikret seg også en sølvmedalje i Big Air på hjemmebane i Oslo en måned senere.

– Jeg har slitt veldig mentalt disse dagene her. Jeg har ikke hatt trua i det hele tatt. Så det å ta medalje i dag er en sjukt lettelse, sier hun.

Søndagens bronse var slett ikke Norges eneste X-Games-medalje i helgen. Lørdag vant Øystein Bråten gull i herrenes slopestylefinale. Samme dag tok også Marcus Kleveland sølv i Big Air-finalen i X-Games. Nordmannen slo til med trikset quad cork 1800, som ingen har klart før ham.

Bekkenbrudd

Johanne Killi har måttet trene seg opp etter at hun i sommer fikk konstatert et bekkenbrudd. Dermed har oppladningen til årets sesong slett ikke vært optimal.

– Jeg skadet meg i mars, og kom tilbake på ski først i november. Jeg har brukt veldig lang tid på å komme tilbake der jeg var. Jeg har egentlig ikke hatt noen bra skidager før i forrige uke. Det er kult å være tilbake – endelig, sier 19-åringen.

– Jeg måtte gråte litt da

Under søndagens konkurranse lå hun litt bak de beste etter det første «runnet». Men i andre «run» fikk hun det langt bedre til, sikret tredjeplassen og kunne juble da hun kom i mål.

– Da kastet jeg fra meg skia og la meg på bakken, jeg måtte gråte litt da. Det var sjukt stort å kunne oppleve det samme som i fjor, sier hun.

Ett av årets mål er å vinne på hjemmebane når X-Games kommer til Hafjell i mars.

– Jeg skal lære meg noen nye triks, så jeg har trua på den konkurransen, sier hun.