NRK Meny
Normal

Sikra plassen uten å spille

Kongsvinger Toppfotball spiller i 1.divisjon også neste sesong etter at Hønefoss slo Alta 2-0 onsdag. Dermed har Tom Nordlie gjort det umulige mulig.

Tom Nordlie

Kongsvingertrener Tom Nordlie har all grunn til å smile i dag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kongsvinger ligger nå sju poeng foran Alta på nedrykksplass, og med kun to kamper igjen å spille er KIL sikra ny kontrakt i 1.divisjon.

- Jeg ble letta da Hønefoss gjorde jobben, men resultatet utløste ingen spontan glede. Jeg er imidlertid glad for at kampen mot Bryne i siste serierunde ikke blir avgjørende, sier Kongsvingertrener Tom Nordlie til NRK.

- Ingen redningsmann

Mange trodde det var håpløst å snu den dårlige trenden for Kongsvinger da de lå godt nede i nedrykkssumpa i sommer.

Men så kom bilselger Henrik Moen på banen og spytta inn midler til å hente suksesstreneren. Og Nordlie-effekten har ikke latt vente på seg.

- Jeg er ingen redningsmann. Med full støtte fra ledelsen og folk rundt, er det mulig å snu motgang. Men det forutsetter at man ikke får hetta hvis det går dårlig i fire-fem kamper, sier Nordlie til NRK.

Vil vinne de to siste

To kamper gjenstår av årets 1.divisjon, og Nordlie sier de går for seks poeng selv om kontrakten er sikra.

- Det er mye penger som står på spill for Kongsvinger. Klatrer vi noen plasser på tabellen, kan det bety opp til 1 million kroner inn på klubbkassa, sier Nordlie.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND