KIL feide Sandefjord av banen

Opprykksjagende Sandefjord ble statister i hengekampen på Gjemselund onsdag kveld. Tom Nordlie sine gutter ga seg ikke før det sto 3–0 på tavla.

Kongsvinger - Sandefjord

Kim holmen jubler etter sin 3–0 scoring

Foto: Vegard Herlyng

Kongsvinger gikk ut i hundre mot gjestene fra hvalfangerbyen. Etter bare ett minutt presterte Kim Holmen å bomme på ballen på åpent mål etter at Guven tvang keeper til å gi en retur.

Noen minutter senere var Guven igjen sentral da han skrudde en corner inn foran mål. Der ventet midtstopper Gøran Wigum

– Det var et perfekt innlegg av Adem så jeg kunne bare stange ballen inn, forklarte 20-åringen etter kampen. Han kan smile etter å ha fått mye spilletid. I dag ble for eksempel rutinerte Henry Joseph Shindika flyttet fremover på banen for å gi plass til Wigum ved siden av Førsund:

– Jeg har vært en del skadet, så at jeg har spilt så mye som jeg har gjort i år er jeg fornøyd med, mener unggutten som kom fra Sogndal for et par år siden.

I dag var vi gode, slo han fast. Det hadde han halt rett i.

Tom Nordlie har ikke bestemt seg

Misfornøyd kongsvingergutt

Sandefjord hadde ballen en del, men virket tannløse når de nærmet seg KILs mål. I andre enden virket det langt farligere. Hjemmelaget spilte seg til en rekke cornere, og skapte også noen sjanser.

Gjestene skapte bare en skikkelig sjanse før hvilen. Det var da kongsvingergutten Espen Nystuen headet en corner forbi keeper Kim Deinoff. På streken reddet Lars Christian Krogh Gerson glimrende med foten. Nystuen var ikke en glad gutt etter kampen:

– Dette er ikke en innsats vi kan være bekjent av. Vi mangler et par mann, men skal ha stall stor nok til å takle det. De som skal ta tak tar ikke tak. KIL vil mer enn oss, uten at de egentlig har grunn til det, sa den tidligere KIL-spilleren etter kampen.

HamKam eit steg nærmare eliteserien

Straffe og gjennomløp

For Espen måtte se at moderklubbens overtak ble større ogstørre utover i kampen. Etter en times spill skaffet Adem Guven en straffe som Krogh Gerson limte inn borte ved stolpen.

Noen minutter senere fikk Kim Holmen revansje for missen i åpningsminuttet. Han løp gjennom gjestenes forsvar og satte ballen rolig forbi keeper og inn i nettmaskene.

Dermed tok Kongsvinger en sterk hjemmeseier uten å glitre. Laget fremsto som trygt og solid.

Nordlie: – Kontroll

Tom Nordlie står nå med fem seiere og to uavgjorte siden han kom tilbake til KIL. En imponerende statistikk. Han var godt fornøyd etter kampen:

Vi har kontroll fra start til mål, og bør vel egentlig vinne mer. Dette var en taktisk veldig god kamp, slo treneren fast.

– Kongsvinger vinner 3–0 og det sier alt om kampen, sa en skuffet Espen Nystuen.

Sandefjord må nå ha både flyt og hjelp for å rykke opp. Nå ser det ut til at HamKam, Hønefoss, Sandnes Ulf og Bodø/Glimt gjør opp om opprykksplassene. Kongsvinger bør sikre seg en plass blant de 6–8 beste.