NRK Meny
Normal

Kickboxer-boom i Idrettsgallaen

Norske kickboxere er nominert til tre priser under Idrettsgallaen. Dobbel verdensmester Robert Paulsbyen og trener Daimi Akin er svært stolt av at en lite profilert sport slår så hardt fra seg.

Boksere stolte på Idrettsgallen

Robert Paulsbyen og trener Daimi Akin er to av tre nominerte innen kickboxing. De mener tre nominasjoner er å betrakte som et lite gjennombrudd.

Det er ikke overaskende mange som er kjent med ski på beina som er nominert under Idrettsgallaen. Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Therese Johaug og Marit Bjørgen er alle nominert, i tillegg til skihoppere og alpinister.

Men, i tilegg til skisportene er det en idrett som utmerker seg spesielt. Norsk Kickboxing er nemlig nominert til tre priser.

Trener og to utøvere

Robert Paulsbyen har det siste året vunnet VM-gull, profesjonell VM-tittel, Irish Open og "Best Fighter" i Italia.

Thea Therese Vingmark Næss vant også VM-gull og profesjonell VM-tittel,samt 8 star tournament.

Begge de to er nominert i åpen klasse.

Trener Daimi Akin er nominert etter at hans utøvere til har vunnet to VM-gull, et VM-sølv, 2 VM-bronse og tre profesjonelle VM-titler i fullkontakt.

Thea Therese Vingmark Næss

Thea Therese Vingmark Næss er nominert i åpen klasse på Idrettsgallaen i Lillehammer.

Foto: Per Rigsby

Lite røde løpere

Kickboxer Paulsbyen har fått mye oppmerksomhet det siste året. Mange års skadeproblemer gjorde det at så vanskelig ut å komme tilbake, hans historie ble fortalt i Sportsrevyen.

– Det er over all forventing, og det er veldig bra for sporten. Dette er en fantastisk bonus.

Paulsbyen er i tillegg til å være kickboxer også brannmann i Elverum. Så er han da vant til røde løpere? Spørsmålet får Paulsbyen til å gapskratte.

– Hehe, nei, absolutt ikke! Det har blitt lite av det, sier Paulsbyen.

Stolt trener

Trener Daimi Askin er lite stolt av sine "elever", som han har hatt ansvaret for i mange år.

– Det er stort. For å være ærlig syns jeg så dyktige utøvere burde vært nominert for lenge siden, og fått pris til og med. Men det er stas og veldig fortjent at det nå ikk veien. Det har vært et fantastisk år, og få disse nominasjonene som et bevis på det, er stort, sier Akin.

Se Idrettsgallaen direkte på nrk.no!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • E6 åpen etter ulykke

    E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.