NRK Meny
Normal

En forskremt katt ble sittende fast i et tre i seks døgn

En katt ble sittende i et tre i seks døgn før den ble hentet ned. Eieren tror det kan ha vært en ulv som skremte kjæledyret opp i det store furutreet.

Pus reddet fra tre

Det var muligens et større rovdyr som skremte katten opp i furua. Eieren forsøkte å lokke kjæledyret ned med mat i flere dager uten hell. Etter seks dager måtte en lokal redningsaksjon til for å hente ned den forskremte katten.

Foto: Ståle Oskarsen

Katt reddes fra tre

Det var lokale krefter som til slutt måtte til for å hente den forskremte katten ned fra treet.

Foto: Ståle Oskarsen

Det var ikke brannvesenet, men lokale krefter som måtte til for å få pusen ned fra det høye treet i Stor-Elvdal i Hedmark.

Da hadde katten gjort som Lars Monsen, og klart seg uten vått eller tørt i mange dager.

Ulv, ulv

Det er ikke klart hva som fikk dyret til å flykte opp i treet, men naboene mener å vite hvorfor.

– Eieren våknet av et voldsomt rabalder på natta. Deretter forsvant katten opp i treet, så det var tydelig at noe hadde skremt den. Det er ulv i området og det er ikke lenge siden sist det ble sett ulvespor i området, sier Ståle Oskarsen, som var med på redningsaksjonen.

Det er gjort flere observasjoner av ulv i Atna i Stor-Elvdal i det siste, men noe entydig bevis mangler.

Da katten ble skremt var det skare på bakken, så det er ikke funnet noen tydelige spor som peker mot rovdyraktivitet.

Lokkemat

Eieren prøvde med mat og lokking over flere dager, men uten suksess. Til slutt måtte naboene ut med stigen for å få dyret ned på landjorda igjen.

Katten virket svært fornøyd med å endelig være på landjorda igjen, men var ikke helt komfortabel med omgivelsene.

– Katten var skeptisk, men viste stor interesse for å komme seg ned. Da den kom ned på bakken virket den skeptisk og var mest interessert i å komme seg innendørs.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK