NRK Meny
Normal

En forskremt katt ble sittende fast i et tre i seks døgn

En katt ble sittende i et tre i seks døgn før den ble hentet ned. Eieren tror det kan ha vært en ulv som skremte kjæledyret opp i det store furutreet.

Pus reddet fra tre

Det var muligens et større rovdyr som skremte katten opp i furua. Eieren forsøkte å lokke kjæledyret ned med mat i flere dager uten hell. Etter seks dager måtte en lokal redningsaksjon til for å hente ned den forskremte katten.

Foto: Ståle Oskarsen

Katt reddes fra tre

Det var lokale krefter som til slutt måtte til for å hente den forskremte katten ned fra treet.

Foto: Ståle Oskarsen

Det var ikke brannvesenet, men lokale krefter som måtte til for å få pusen ned fra det høye treet i Stor-Elvdal i Hedmark.

Da hadde katten gjort som Lars Monsen, og klart seg uten vått eller tørt i mange dager.

Ulv, ulv

Det er ikke klart hva som fikk dyret til å flykte opp i treet, men naboene mener å vite hvorfor.

– Eieren våknet av et voldsomt rabalder på natta. Deretter forsvant katten opp i treet, så det var tydelig at noe hadde skremt den. Det er ulv i området og det er ikke lenge siden sist det ble sett ulvespor i området, sier Ståle Oskarsen, som var med på redningsaksjonen.

Det er gjort flere observasjoner av ulv i Atna i Stor-Elvdal i det siste, men noe entydig bevis mangler.

Da katten ble skremt var det skare på bakken, så det er ikke funnet noen tydelige spor som peker mot rovdyraktivitet.

Lokkemat

Eieren prøvde med mat og lokking over flere dager, men uten suksess. Til slutt måtte naboene ut med stigen for å få dyret ned på landjorda igjen.

Katten virket svært fornøyd med å endelig være på landjorda igjen, men var ikke helt komfortabel med omgivelsene.

– Katten var skeptisk, men viste stor interesse for å komme seg ned. Da den kom ned på bakken virket den skeptisk og var mest interessert i å komme seg innendørs.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Nei til burgere og dagligvarer

  En ny handelsanalyse tilrår at det at det ikke bygges hverken dagligvarebutikk eller McDonald's på Østerdalsporten, ved nye riksveg 25 og riksveg 3 på Grindalsmoen i Elverum. Det skriver Østlendingen. Elverum kommune har bestilt rapporten.

 • Over og ut for omstridt kunstverk?

  Nord-Fron kommune vil ifølge GD kreve at det omstridte kunstverket i Kvam avsluttes. Idag møter kommunen folk for kunstprosjektet for å drøfte situasjonen, etter reaksjonene som har kommet. Både kunstkomiteen og Oppland fylkeskommune deltar på møtet.

  Festet i Kvam
  Foto: Per Fredriksen