NRK Meny
Normal

Karin Julsrud tilbudt jobb som dekan på Filmskolen

Regissør Karin Julsrud har fått tilbud om jobb som dekan på Den norske filmskolen på Lillehammer. Hun vil ikke si om hun takker ja til jobben.

Karin Julsrud

Karin Julsrud blir kanskje ny dekan på Filmskolen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Stillingen som dekan er på åremål og den som tiltrer skal sitte i perioden i fire år fremover fra 2017 til 2021. Karin Julsrud er tilbudt jobben, og sier til NRK at hun er glad for tilbudet. Hun vil ikke kommentere hvorvidt hun kommer til å takke ja.

Julsrud er kjent som både regissør og produsent og er et velkjent fjes på Den norske filmskolen. Hun har tidligere jobbet der som underviser, sensor og medlem av opptakskomiteen.

– God bransjekunnskap

Rektor Kathrine Skretting ved Høyskolen på Lillehammer er fornøyd med valget.

– Vi mener Karin Julsrud er en god søker med en interessant bakgrunn. Hun har ledet store prosjekter og er tett knyttet til filmbransjen. Karin Julsrud bringer oppdatert bransjekunnskap til skolen og det mener vi er svært verdifullt.

Kjetil Lismoen er redaktør i filmmagasinet Rushprint. Han mener Julsrud er en person med riktig bakgrunn for jobben.

Kjetil Lismoen

Kjetil Lismoen mener Karin Julsrud trer inn i en tøff jobb.

– Filmskolen får en dekan med et bredt nedslagsfelt fra bransjen. Hun har vært programleder i NRK, regissør og produsent i spillefilmkompaniet 4 1/2. Hun er erfaren og har et stort nettverk.

– Store sko å fylle

Om Julsrud tar jobben, avløser hun sittende dekan Thomas Stenderup. Han har sittet i to perioder og har periodevis vært omstridt. Men under Stenderup har Den norske filmskolen nådd stor anerkjennelse i utlandet og lyktes veldig godt med satsingen.

– Det er store sko hun skal fylle. Hun skal både ta vare på de unge talentene og videreføre satsingen på skolen. Det er en veldig krevende jobb, en av de mest krevende i den norske filmbransjen, mener Lismoen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Røykutvikling Domkirkeodden

    Brannvesenet fikk raskt kontroll etter røykutvikling i ventilasjonssystem på et av husene på Domkirkeodden i Hamar. Brannvesenet rykket ut ved 02.45-tida i natt. Røykutviklingen skyldes varmgang i et aggregat.

  • Videregående skoler rustes opp


    Hedmark fylkeskommune skal bruke 100 millioner kroner de nærmeste åra, på å ruste opp Solør videregående skole i Våler og på Sønsterud. Det skriver Østlendingen. I første rekke er det tekniske oppgraderinger av skolebyggene som skal gjøres.

  • Ja til barnevernssamarbeid

    Søndre Land etablerer felles barnevern med Gjøvik uansett hva Nordre Land bestemmer seg for. Det vedtok et enstemmig kommunestyret i Søndre Land i går kveld. Nå skal kommunene legge en plan for etablering av Gjøvik-Land barnevern, skriver OA.