NRK Meny
Normal

Karin Julsrud tilbudt jobb som dekan på Filmskolen

Regissør Karin Julsrud har fått tilbud om jobb som dekan på Den norske filmskolen på Lillehammer. Hun vil ikke si om hun takker ja til jobben.

Karin Julsrud

Karin Julsrud blir kanskje ny dekan på Filmskolen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Stillingen som dekan er på åremål og den som tiltrer skal sitte i perioden i fire år fremover fra 2017 til 2021. Karin Julsrud er tilbudt jobben, og sier til NRK at hun er glad for tilbudet. Hun vil ikke kommentere hvorvidt hun kommer til å takke ja.

Julsrud er kjent som både regissør og produsent og er et velkjent fjes på Den norske filmskolen. Hun har tidligere jobbet der som underviser, sensor og medlem av opptakskomiteen.

– God bransjekunnskap

Rektor Kathrine Skretting ved Høyskolen på Lillehammer er fornøyd med valget.

– Vi mener Karin Julsrud er en god søker med en interessant bakgrunn. Hun har ledet store prosjekter og er tett knyttet til filmbransjen. Karin Julsrud bringer oppdatert bransjekunnskap til skolen og det mener vi er svært verdifullt.

Kjetil Lismoen er redaktør i filmmagasinet Rushprint. Han mener Julsrud er en person med riktig bakgrunn for jobben.

– Filmskolen får en dekan med et bredt nedslagsfelt fra bransjen. Hun har vært programleder i NRK, regissør og produsent i spillefilmkompaniet 4 1/2. Hun er erfaren og har et stort nettverk.

– Store sko å fylle

Om Julsrud tar jobben, avløser hun sittende dekan Thomas Stenderup. Han har sittet i to perioder og har periodevis vært omstridt. Men under Stenderup har Den norske filmskolen nådd stor anerkjennelse i utlandet og lyktes veldig godt med satsingen.

– Det er store sko hun skal fylle. Hun skal både ta vare på de unge talentene og videreføre satsingen på skolen. Det er en veldig krevende jobb, en av de mest krevende i den norske filmbransjen, mener Lismoen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av vegen i Åsnes

    En bil har kjørt av vegen på riksvei 2 ved Kløftbrua i Åsnes. Nødetatene er på stedet og sjåføren blir undersøkt av helsepersonell. Uhellet skjedde like før klokka ni i dag.

  • Suksess for Gjøvik-bedrift

    Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.