NRK Meny
Normal

Klipper sauen på 40 sekunder

Det gikk fort da de beste konkurrerte i NM i saueklipping i Ringebu.

NM i saueklipping på Ringebu

800 sauer fikk i helga ny frisyre. Og frisørene er av de beste i landet. De konkurrerte alle om de gjeve NM-titlene i fem forskjellige klasser; ullhåndtering, saueklipping junior, mellomklasse, senior, NM-klasse og åpen internasjonal klasse.

Vi fulgte to av de lokale deltagerne, Helen Svare fra Vågå og Stein Timo Søreng fra Fåvang.

86 deltagere prøvde seg. Alt handler om hurtighet og presisjon i klippen.

Det er lokallagene av ”Sau og Geit” i Midt-Gudbrandsdalen, Fåvang, Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron som denne helga arrangerte NM i saueklipping og ullhåndtering i forbindelse med Fårikålfestivalen i Ringebu.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Røykutvikling i Lillehammer

    En person ble sendt til helsesjekk etter røykutvikling i en bolig i Lillehammer i natt. Brannvesenet rykket ut til boligen klokka 0200, og fikk raskt kontroll på stedet. Røykutviklingen skyldtes hodetelefoner som var lagt på to kokeplater som var slått på.

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.