NRK Meny
Normal

Klipper sauen på 40 sekunder

Det gikk fort da de beste konkurrerte i NM i saueklipping i Ringebu.

NM i saueklipping på Ringebu

800 sauer fikk i helga ny frisyre. Og frisørene er av de beste i landet. De konkurrerte alle om de gjeve NM-titlene i fem forskjellige klasser; ullhåndtering, saueklipping junior, mellomklasse, senior, NM-klasse og åpen internasjonal klasse.

Vi fulgte to av de lokale deltagerne, Helen Svare fra Vågå og Stein Timo Søreng fra Fåvang.

86 deltagere prøvde seg. Alt handler om hurtighet og presisjon i klippen.

Det er lokallagene av ”Sau og Geit” i Midt-Gudbrandsdalen, Fåvang, Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron som denne helga arrangerte NM i saueklipping og ullhåndtering i forbindelse med Fårikålfestivalen i Ringebu.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.

 • Dyr ulvesommer

  Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.

  Sauekadaver etter ulveangrep i Gran
  Foto: Privat
 • Bønder satser på fiskeoppdrett

  Fylkesrådet i Hedmark har godkjent det første anlegget for landbasert oppdrett av røye. 20 bønder fra nord i Østerdalen til Våler i sør vil satse på oppdrettsfisk. På sikt håper initiativtakerne at fiskeoppdrett skal bli like stort som skogbruk.