NRK Meny
Normal

Klipper sauen på 40 sekunder

Det gikk fort da de beste konkurrerte i NM i saueklipping i Ringebu.

NM i saueklipping på Ringebu

800 sauer fikk i helga ny frisyre. Og frisørene er av de beste i landet. De konkurrerte alle om de gjeve NM-titlene i fem forskjellige klasser; ullhåndtering, saueklipping junior, mellomklasse, senior, NM-klasse og åpen internasjonal klasse.

Vi fulgte to av de lokale deltagerne, Helen Svare fra Vågå og Stein Timo Søreng fra Fåvang.

86 deltagere prøvde seg. Alt handler om hurtighet og presisjon i klippen.

Det er lokallagene av ”Sau og Geit” i Midt-Gudbrandsdalen, Fåvang, Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron som denne helga arrangerte NM i saueklipping og ullhåndtering i forbindelse med Fårikålfestivalen i Ringebu.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bompengesvikt på nye E6

    Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.

  • Bil i grøfta i Redalen

    En bilfører slapp unna uten alvorlige skader, i en utforkjøring på riksveg 4 i Redalen ved firetida i morges. Ifølge politiet skal han ha svingt unna en rev. Føreren ble tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tok fyr i ei seng

    En person fikk lettere brannskader på fingre, etter at det tok fyr i ei seng i et hus i Åsmarka i Ringsaker ved 4-tida i morges. Ifølge politiet er årsaken mest sannsynlig et varmeteppe. Brannen ble slukket av folk i huset.