NRK Meny
Normal

Kaos når alle jakter «hvitt gull»

Snø er ettertraktet vare i disse dager. Og når «alle» oppsøker den samtidig på de få stedene den har lagt seg, ja da blir det ofte kaos. SE DEN KAOTISKE VIDEOEN

Trafikkaos på Natrudstilen

Det ble trafikkaos på Sjusjøen, når alle ville opp og gå på ski i helgen.

Flere renn samtidig, pluss alle som savner vinter og snø, gjorde at det ble trafikkaos på Natrudstilen og på Sjusjøen i helgen. Mangelen på snø i lavlandet, gjør at alle skiinteresserte valfarter til høyereliggende områder etter det hvite gullet.

Sjusjøen er et av de stedene på Østlandet som har nok av snø, og det er det mange som har fått med seg.

Kjersti Småstuen

Rennleder Kjersti Småstuen måtte flytte cupen til Sjusjøen.

Foto: Frode Meskau / NRK

– DNB 3 cup i skiskyting og Junior Statkraft 2 er flyttet fra andre arenaer og hit på Natrudstilen på grunn av snømangel, sier Kjersti Småstuen som er rennleder i Norgescup i de nevnte renn. Her er det snø i massevis og vi har 500 løpere her nå som er klare til å gå, sier Småstuen.

Snømangel overalt

Det er ikke bare lokale renn som har måttet flytte på seg på grunn av snømangel. Lørdag ble det kjent at NM på ski i Molde måtte flyttes, fordi det ikke er snø til å gjennomføre mesterskapet.

– Det er klart det har blitt en del ekstra arbeid og en del tapte inntekter, sier rennlederen. Nå får vi leieutgifter istedenfor å arrangere i eget anlegg, men rennet vil gå som normalt. Men det er mye folk som må flyttes. Bare funksjonærene er rundt 100 stykker, sier Småstuen.

Skiskyttere

Skiskytterne har oppsøkt snøen på Sjusjøen i helgen.

Foto: Frode Meskau / NRK

I helgen arrangerer også Nybygda IL Norgescup i langrenn på Sjusjøen. I alt regner Småstuen med at det er rundt 1300 løpere som er i gang med konkurranseløp. I tillegg er det samme antall funksjonærer og støtteapparat rundt løperne. På toppen av det, kommer alle som ikke har fått prøvd skiene i vinter, og sånn blir det lett kaos av. På parkeringen, var det ikke èn plass å oppdrive.

– Det blir litt trafikkaos. Mye snø samtidig som parkeringsplassene blir fylt opp av så mye folk, og det er folk i alpinbakken så sliter vi litt med parkeringen, sier rennlederen.

Mens det har regnet godt i lavlandet de siste dagene, så har dette kommet som snø på Sjusjøen.

– Det er nesten for mye snø. Vi sliter litt med at det har kommet mye snø de to siste døgnene. Forholdene er greie, men akkurat nå kunne vi faktisk tenkt oss litt mindre snø, sier Småstuen.

Skiskyttere på Sjusjøen

Flere renn som egentlig skulle gå på andre arenaer, måtte i helgen flyttes til Sjusjøen på grunn av snømangel.

Foto: Frode Meskau / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gjøvik tapte mot Follo

    Gjøviks håndballkvinner tapte på bortebane mot Follo i dag. 34-22 var stillingen da kampen var slutt.

  • Storhamar slo Oppsal

    Storhamars håndballdamer slo Oppsal på bortebane i kveld. Kampen endte 20-33 til Storhamar.

  • Utforkjøring på Nes

    Et vogntog har kjørt av vegen i Østbygdvegen på Nes i Ringsaker. Føreren skal være ute av kjøretøyet og oppegående, i følge politiet. Nødetater er på veg.