NRK Meny
Normal

Kanonavslutning reddet HamKam

Det så lenge ut som HamKam skulle gå på sitt andre strake tap på sin nye kunstgressbane, men de snudde 0–2 til 4–2.

HamKam

Pål A. Kirkevold (i midten) blir her gratulert av glade lagkamerater etter ett av sine to mål mot Strømmen.

Foto: Jan Lilleaker / NRK

Av Jan Lilleaker/NRK

Strømmen gjorde det vanskelig for hjemmelaget HamKam og ta seieren på Briskeby onsdag kveld.

Romerikingene ledet 2–0 til pause, og til tross for en tidlig redusering for hjemmelaget, så det ut som om Strømmen skulle ta med seg alle poengene hjem.

Kjeftet ikke i pausa

To kjappe scoringer av henholdsvis Abdurahim Laaja og Espen Olsen (eks. HamKam) etter snaue halvtimen gjorde oppgaven vanskelig for HamKam.

Fram til den første scoringen var det HamKam som var det førende laget på det nye kunstgressdekket, og det var strengt tatt litt ufortjent da Strømmen tok ledelsen på et fint skudd av Laajab.

Og da HamKam-forsvaret lekte julenisser i september, og Espen Olsen kunne sette inn 0–2 i tomt mål, var det mange bøyde hoder på det unge Hamar-laget.

– Jeg kjeftet ikke på dem i pausen i dag. Vi så muligheter i denne kampen, og vi sa i pausen at vi skulle gå ut og score det første målet. Jeg vet av erfaring at da du har ledet med to mål, og plutselig bare leder med ett, så har det lett for å komme litt nerver, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

– I andre omgang synes jeg vi trøkker dem skikkelig tilbake, selv om jeg synes det gikk altfor lang tid mellom det første og det andre målet, smiler Skogheim.

– Fortjent seier

Det resonnementet kan en lett forstå. Det så nemlig ut som Tore A. Gundersen sin redusering skulle bli HamKam sitt eneste mål. Pål A. Kirkevold ville det imidlertid annerledes, og i det 88. og 90. minutt scoret han 2–2 og 3–2.

– Det var to fantastiske mål. Jeg trodde nesten Strømmen skulle klare det. Fra 80 minutter og utover klarte de å holde ballen og skaffe seg innkast og cornere, og få tida til å gå. Strømmen så slitne ut på slutten, og det er kanskje ikke så rart. De ble løpende mye imellom i andre omgang. Vi tok mer og mer over, og på slutten spilte vi vel 3-2-5 for å få med oss poeng. Jeg synes vi vinner fortjent, avslutter Skogheim.

Nå er HamKam nummer fem med 40 poeng på 23 kamper. Hønefoss er serieleder med 43 poeng på 24 kamper. Neste kamp for HamKam er førstkommende søndag, også det på Briskeby. Motstander er Asker.