NRK Meny
Normal

Kan ha sløst bort 230 000 kroner

Hamar kommune vant budrunden på et hus etter å ha budt 275 000 kroner mer enn det forrige budet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Hamar rådhus

Hamar kommune la inn et bud som gjorde at de sikret seg en enebolig til 3,5 millioner kroner.

Foto: Hamar kommune

En familien hadde lagt inn et bud på 3,25 millioner kroner på en enebolig i Hamar etter at huseier ønsket minst 3,27 millioner kroner, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ole Jonny Eriksen

– Vi har fulgt normale prosedyrer i denne budrunden, sier Ole Jonny Eriksen til Hamar Arbeiderblad.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Samme dag kommer det et bud fra Hamar kommune på 3,5 millioner kroner, og noe huseier takker ja til. Altså hele 275 000 kroner over budet som allerede lå inne.

Siden huseier hadde signalisert at han ønsket 3,27 millioner kroner kan det tyde på at kommunen brukte 230 000 kroner mer i budrunden enn de trengte, skriver Hamar Arbeiderblad.

Kommunen mener de har gjort alt etter boka.

– Vi har fulgt normale prosedyrer, og handlet innen de fullmaktene vi har. I dette tilfelle la vi gjorde vi det av strategiske årsaker. Det var en bolig som var veldig tilpasset et behov vi hadde. Jeg kjenner ikke til dette motbudet, sier fungerende leder for teknisk avdeling i Hamar kommune, sier Ole Jonny Eriksen til Hamar Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.