NRK Meny
Normal

Kan gå glipp av millioner

En Elverums-mann som ble invalid etter ei trafikk-ulykke i 1998, krever 9.5 mill. kroner fra Gjensidige NOR. Forsikringsselskapet vil halvere erstatningen fordi mannen sjøl skal ha medvirket til ulykka, fordi han var beruset og ikke brukte bilbelte.

Den 30 år gamle Elverums-mannen Pål Flesvig fikk alvorlige og varige skader etter ei bilulykke i 1998. Han sitter i rullestol og er erklært 90 prosent medisinsk ufør. Han har nå saksøkt Gjensidige NOR Forsikring.

Østlendingen skriver at Flesvig krever 9.5 millioner kroner i erstatning for å kunne leve et mest mulig normalt liv.

Beruset i baksetet

Flesvig satt i baksetet da ulykka skjedde natt til 21. juni 1998. Han var beruset og brukte ikke bilbelte. Den 18 år gamle sjåføren, som senere ble dømt for forholdet, forklarte at de tre i bilen hadde vært enige om å kjøre feil veg inn i rundkjøringa mot tunnelen under Lokket i Elverum, noe som endte så tragisk for Flesvig.

Husker ikke

Pål Flesvig nekter å godta sjåførens forklaring, sjøl om han ikke husker noe fra ulykka. Nå krever han 9,5 millioner kroner i erstatning fra sjåførens forsikringsselskap, Gjensidige NOR Forsikring. Østlendingen skriver at Gjensidige tilbyr 5,3 millioner, men fordi Flesvig skal ha opptrådt uaktsomt, vil han bare få utbetalt halvparten av denne summen.

Kritikkverdig

Advokat Christian Lundin, som i går la fram kravet på vegne av Flesvig i Sør-Østerdal tingrett, sier til Østlendingen at han finner det svært kritikkverdig at Gjensidige vil holde tilbake halvparten av erstatningen. Prosessfullmektig for Gjensidige NOR Forsikring, Ole Andresen, hevder på sin side at en avkorting på 50 prosent er i samsvar med gjeldende rettspraksis.

- Den som medvirker til egen skade, må tåle at erstatningen reduseres. Det kan ikke komme som noen overraskelse, sier Andresen til Østlendingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Spellemann til Frida Ånnevik

    Frida Ånnevik fra Hamar fikk i kveld Spellemannprisen i kategorien viser. Ånnevik fikk prisen for albumet "Flyge fra", som kom ut i oktober 2017.Dette er Frida Ånneviks tredje Spellemannpris

    Frida Ånnevik
    Foto: Anja Elmine Basma
  • Kollisjon i Elverum

    Det har vært en kollisjon på Riksveg 3 i Elverum nord for Elgstua i retning Rena. Det er mulig å passere forbi.