NRK Meny
Normal

Kan bli vinterstengte kirker

Kirkeverge Frank Steinsvik i Grue varsler svært dramatiske tiltak dersom kirkelig fellesråd får 268.000 kroner å rutte med.

Det skriver Glåmdalen.

Vinterstengte kirker

Det var i desember kommunestyret i Grue vedtok kuttet som kirkevergen mener kan få dramatiske konsekvenser. Foruten de 268.000 kronene, ser det ut til at det må kuttes flere hundre tusen fram til 2018. Dette kan ifølge kirevergen få følgende konsekvenser:

 • Ingen gressklipping på kirkegårdene
 • Ventetid på 10 dager på å få gjennomført begravelser
 • Vinterstengte kirker
 • Gudstjenester og bisettelser i kapeller og kirkestua i stedet for i kirkene
 • Ingen organist i begravelser under ferieavvikling

For retten

På en budsjettkonferanse i forrige uke, hevdet kirkevergen ifølge Gåmdalen at kirkene i Grue allerede driftes 30 prosent billigere enn sammenlignbare kommuner. Og saken kan havne i retten. Steinvim varsler at Kirkelig arbeidsgiverorganisasjon vurderer en rettslig prøving på hvor mye en kommune kan kutte i kirkebudsjettet.

– Dersom dette skjer og kuttene her gjennomføres, vil Grue kommune bli gjenstand for denne rettslige prøvinga, sier han til avisa.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tre fikk forenklet forelegg

  Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

 • Rolig start for Røde Kors

  Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

 • To leteaksjoner i Oppland

  Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.