NRK Meny
Normal

Kan bli giganthotell i strandkanten

Dersom Leif Atle Viken får det som han vil, kan Brumunddal få et 15 etasjer høyt kjempehotell helt ned mot Mjøsa.

Giganthotell

Slik tenker investoren Leif Atle Viken seg det nye hotellet i Brumunddal.

Foto: VI Invest

Nå har ideen hans om hotell og leiligheter fått full støtte i formannskapet i Ringsaker.

Leif Atle Viken

Leif Atle Viken

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Jeg har kalt det Innlandets perle. Det er alt fra hotell, til næringslokaler og flotte leiligheter, sier investor Leif Atle Viken.


I tillegg er det planer om aktivitetspark og ny Skibladnerbrygge.

– Skal vi bygge noe som gir oppmerksomhet, så må det være en viss dimensjon på det. Dette vil være et landemerke for Innlandet, sier han.

SE TV-REPORTASJEN OM SAKEN:

15 etasjer ved mjøskanten. Det kan bli en realitet dersom Leif Atle Viken får det som han vil. Ideen hans om hotell og leiligheter har fått full støtte i formannskapet i Ringsaker.

Reporter: Kurt Sivertsen, foto/redigering: Bjørn Opsahl.

Tomteopsjon i tre år

Strandtomta i Brumunddal like ved båthavna og rett nedenfor E6 har investoren fått opsjon på i tre år fra et enstemmig formannskap.

– For Brumunddal så handler dette om å utnytte et flott område. Vi vil få en Skibladnerbrygge som Brumunddal ikke har hatt noen gang. Og vi vil få flotte leiligheter og ikke minst et konferansesenter som kan ta de virkelig store konferansene, sier varaordfører i Ringsaker, Geir Roger Borgedal (Ap).

Utbygging av hotellet er ikke aktuelt før E6 er utbygd med fire felt.

– Det vil koste mye penger og jeg vet det er aktører som vil være med. Vi må fortsette prosessen, men denne opsjonen var veldig viktig, sier Leif Atle Viken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK