NRK Meny
Normal

Kan bli giganthotell i strandkanten

Dersom Leif Atle Viken får det som han vil, kan Brumunddal få et 15 etasjer høyt kjempehotell helt ned mot Mjøsa.

Giganthotell

Slik tenker investoren Leif Atle Viken seg det nye hotellet i Brumunddal.

Foto: VI Invest

Nå har ideen hans om hotell og leiligheter fått full støtte i formannskapet i Ringsaker.

Leif Atle Viken

Leif Atle Viken

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Jeg har kalt det Innlandets perle. Det er alt fra hotell, til næringslokaler og flotte leiligheter, sier investor Leif Atle Viken.


I tillegg er det planer om aktivitetspark og ny Skibladnerbrygge.

– Skal vi bygge noe som gir oppmerksomhet, så må det være en viss dimensjon på det. Dette vil være et landemerke for Innlandet, sier han.

SE TV-REPORTASJEN OM SAKEN:

15 etasjer ved mjøskanten. Det kan bli en realitet dersom Leif Atle Viken får det som han vil. Ideen hans om hotell og leiligheter har fått full støtte i formannskapet i Ringsaker.

Reporter: Kurt Sivertsen, foto/redigering: Bjørn Opsahl.

Tomteopsjon i tre år

Strandtomta i Brumunddal like ved båthavna og rett nedenfor E6 har investoren fått opsjon på i tre år fra et enstemmig formannskap.

– For Brumunddal så handler dette om å utnytte et flott område. Vi vil få en Skibladnerbrygge som Brumunddal ikke har hatt noen gang. Og vi vil få flotte leiligheter og ikke minst et konferansesenter som kan ta de virkelig store konferansene, sier varaordfører i Ringsaker, Geir Roger Borgedal (Ap).

Utbygging av hotellet er ikke aktuelt før E6 er utbygd med fire felt.

– Det vil koste mye penger og jeg vet det er aktører som vil være med. Vi må fortsette prosessen, men denne opsjonen var veldig viktig, sier Leif Atle Viken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK