NRK Meny
Normal

Kan bli framstilt for varetektsfengsling etter mulig voldtekt

Mannen i 30-årene som ble pågrepet i forbindelse med det som kan være en voldtekt på Gjøvik skysstasjon lørdag, blir trolig framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Gjøvik skysstasjon

GJØVIK SKYSSTASJON: Politiet var ute på et rutinemessig patruljeoppdrag tidlig lørdag morgen, da de kom over en hendelse som de oppfattet som voldtekt.

Foto: Bjørn E. Lund / NRK

Mannen er foreløpig siktet for å ha utført en seksuell handling mot noens vilje.

Politiet var ute på et rutinemessig patruljeoppdrag tidlig lørdag morgen, da de kom over en hendelse som de oppfattet som voldtekt.

Grunn til mistanke

En kvinne i 20-årene ble sendt til sykehus for undersøkelser etter hendelsen og politiet har sikret tekniske spor fra åstedet.

Mannen ble pågrepet og satt i arrest etter hendelsen.

Han ble avhørt lørdag ettermiddag, men politiet ønsker ikke å si hva mannen har forklart i avhør.

Politiadvokat Wigdis Hjalmarsen

VARETEKTSFENGSLING: Politiadvokat Wigdis Hjalmarsen sier at det er grunn til å mistenke mannen og det kan være fare for at han kan bli vanskelig å få tak i hvis han ikke blir varetektsfengslet.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Han er foreløpig siktet for å ha utført en seksuell handling mot noen vilje. Vi mener det er grunn til mistanke og vi vurderer at det er en unndragelsesfare, derfor vil vi trolig framstille han for varetektsfengsling mandag, sier politiadvokat Wigdis Hjalmarsen ved Innlandet politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å si noe mer om saken med hensyn til den videre etterforskningen.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse.

Kvinnen i 20-årene har avgitt en foreløpig forklaring på hva som skjedde, men politiet vil heller ikke si noe om hva hun har forklart med hensyn til den videre etterforskningen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK