NRK Meny
Normal

Kan bli forbud mot fuglejakt

Når fugleinfluensaen kommer til landet, kan det bli aktuelt å forby fuglejakt i en del soner i Hedmark og Oppland til høsten.

Det kan bli jaktforbud på andefugler
Foto: Alexander Demianschuk / Scanpix/Reuters

I følge seniorrådgiver Johan Teige i Mattilsynet i Hedmark og Oppland kan jakt både på rype, orrfugl, storfugl og ender blir omfattet av et slikt forbud.

Teige sier det ikke vil bli innført et generelt jaktforbud dersom fugleinfluensaen er i Norge under høstjakta.

Forbudssoner

- I områder der vi oppdager fugleinfluensa i ville bestander vil vi opprette soner på minimum 10 kilometer i omkrets. I slike soner vil det bli jaktforbud, sier Teige.

Dette er særlig aktuelt i våtmarksområder med ville andefugler, men det kan også komme til å gjelde for ville hønsefugler.

Stille høst

Dermed kan det i enkelte soner bli forbud på jakt av både rype, orrfugl, røy og tiur. Mattilsynet vil ikke skille mellom ulike typer hønsefugler. Blir det jaktforbud vil det gjelde for alle.

Det kan bli en stille høst i skog og fjell.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil har kjørt av veien

    En lastebil har kjørt av Østre Totenveg og står på et jorde. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.