NRK Meny
Normal

Kan bli dømt for 39. gang

En mann i 40-årene fra Glåmdals-distriktet kan få sin domfellelse nummer 39, hvis han blir dømt for lovbruddene han nå er siktet for.

Glåmdal tingrett

VARETEKT: Glåmdal tingrett mener mannen kan begå nye lovbrudd hvis han løslates, og har varetektsfengslet han i fire uker.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Mannen ble pågrepet 1. juni, siktet for blant annet grovt tyveri, for bruk og oppbevaring av narkotika og for å ha kjørt i ruset tilstand. Da var det kun fire måneder siden han slapp ut av fengslet etter å ha sonet sin dom nummer 38.

Nye lovbrudd

Noe som betyr at han i løpet av høsten trolig må sone sin 39. dom. Stort sett er det snakk om innbrudd, bruk av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

Denne gangen er han siktet for åtte lovbrudd, og erkjenner straffskyld på sju av dem. Han innrømmer blant annet å ha begått innbrudd i et hus i Sverige, men han nekter for å ha stjålet noe.

I fengslingsmøtet forklarte han at det måtte ha vært personen som var med ham på innbruddet som tok med seg pengene og nøklene, men han vil ikke si noe om hvem dette er.

Kjører uten førerkort

Ifølge kjennelsen har mannen et rusproblem, noe han benekter sjøl. Men retten tror ikke på mannens forklaring siden han hadde narkotika på seg da han ble pågrepet av politiet.

Han er også tidligere fradømt retten til å kjøre bil, men «velger likevel å kjøre - også i påvirket tilstand», skriver Glåmdal tingrett, og legger til at det er betydelig farepotensiale ved slik kjøring.

Tingretten har varetektsfengslet mannen i fire uker, fordi det er fare for at han kan begå nye lovbrudd dersom han løslates. Retten begrunner dette med at han finansierer sitt rusmisbruk ved å begå vinningsforbrytelser.

Mannens forsvarer ba om at mannen løslates mot meldeplikt, og dermed har de anket fengslingen videre til lagmannsretten. Søndag kveld var de ikke ferdig med behandlingen av anken.

Rettssaken mot mannen er forhåndsberammet til september i Glåmdal tingrett.