NRK Meny
Normal

Kamp om topp-plassen i Høyre

Det kan bli kampvotering i Oppland Høyre på nominasjonsmøtet i ettermiddag, der Kari-Anne Jønnes (bildet) er nominert på 1. plass. En enstemmig valgkomite møter motbør for sin kandidat.

Kari-Anne Jønnes fra Gran Høyre står i en resepsjon

FYLKESORDFØRERKANDIDAT: Kari-Anne Jønnes er foreslått som fylkesordførerkandidat av nominasjonskomiteen i Oppland Høyre.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Det var i slutten av oktober det ble kjent at nominasjonskomiteen i Oppland Høyre vraket Jørand Ødegård Lunde som partiets fylkesordførerkandidat.

Dette gjorde de selv om hun hadde støtte i et klart flertall av lokallagene som hadde avviklet prøvenominasjon. 18 lokallag hadde avviklet prøvenominasjon. 11 av disse ville ha Ødegård Lunde som fylkesordførerkandidat.

Nominasjonskomiteen ønsket enstemmig Kari-Anne Jønnes fra Gran som toppkandidat.

- Ødegård Lunde har vært gruppeleder i to perioder og det har kommet krav fra deler av partiet om en fornyelse. Nå har vi fått en liste med bredde, fornyelse og erfaring, sa lederen av nominasjonskomiteen, Anne Hagen Grimsrud, til GD 29.oktober .

Avgjøres i dag

Klokka 14 i dag settes nominasjonsmøtet i Oppland Høyre på Honne kurs- og konferansesenter på Biri.

Og der kommer det til å bli rabalder, ifølge avisa GD, som skriver at det fra flere hold i partiet ganske sikkert vil komme et benkeforslag på Jørand Ødegård Lunde.

Hun bekrefter på sin side at hun stiller dersom noen foreslår henne på listetoppen.

Glad for at et flertall vil ha meg

NRK Hedmark og Oppland intervjuet Jørand Ødegård Lunde 30.oktober da det ble kjent at valgkomiteen hadde vraket henne og plassert henne som nummer to på lista.

Nominasjonskomiteen får svare på hvorfor de har valgt å gjøre det slik. Jeg er først og fremst takknemlig for den sterke støtten jeg får fra lokallagene i prøvenominasjonen. Det varmer, sa hun den gang.

– Bør ikke det at du fikk flertall av lokallagene i prøvenominasjonene telle mer for en valgkomite?

– Det tenker jeg at nominasjonsmøte etterhvert får ta en stilling til, sa hun 30.oktober.

Fornyelse i partiet?

Nominasjonskomiteen har altså lagt til grunn et ønske om fornyelse i partiets ledelse. Dette mente Ødegård Lunde ikke umiddelbart var noe som virket logisk.

– Jeg ser at noen lokallag ønsker å flytte meg ut, men de er i mindretall slik jeg ser det. Jeg opplever ikke at flertallet ønsker dette. Og siden de har satt meg på annenplass på lista oppfatter jeg ikke det som noen mistillit heller, sa hun til NRK.

– Mener du poenget med fornyelse er et vikarierende argument?

– Det vil jeg ikke ha noen kommentar til.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i brakke

    Politiet melder om brann i ei brakke i Lomen i Vestre Slidre. Det er framleis uklart om det oppheld seg folk i brakka. Naudetatane er på veg.

  • Fem måneders fengsel for ulvedrap

    En 45 år gammel mann fra Trysil er dømt til fengsel i fem måneder for å ha skutt en ulv i desember 2015, melder Østlendingen. Saken var oppe i lagmannsretten i august 2017, men domfeltes anke over bevisvurderingen på en av postene ble henvist til ny behandling.

  • Turistbuss av vegen

    Ingen kom til skade da en turistbuss kjørte av vegen på fylkesveg 29 vest for Alvdal i ettermiddag. Alle passasjerene skal være uskadd og ute av bussen. Årsaken til uhellet er ikke kjent.