NRK Meny
Normal

Kamp mot tidstyvene i byråkratiet

– Fylkesmannen i Oppland er utålmodig, sier kommunalminister Jan Tore Sanner. Kristin Hille Valla får dusør for å ha fanget tidstyver i sitt eget byråkrati.

Kommunalminister Jan Tore Sanner overrakte hedersbevisning til fylkesmann Kristin Hille Valla.

UT OG FANGE TIDSTYVER: Kommunalminister Jan Tore Sanner overrakte hedersbevisning til fylkesmann Kristin Hille Valla.

Foto: Dag Kessel / NRK

Jan Tore Sanner besøkte den store KS-konferansen i Øyer i går, og hadde med seg en innrammet hedersbevisning til fylkesmannen. Departementet har tidligere delt ut en tilsvarende pris til Statsbygg, og den andre "dusøren" går altså til Kristin Hille Valla.

– Skal fange tidstyver hele tiden

– Dette er ikke bare et 2014-prosjekt, det er en arbeidsform. Vi må aldri hvile i vår kamp mot tidstyvene, og hele tiden spørre om hva vi kan gjøre på en enklere måte, sa Sanner.

– Vi må ikke gå i den fellen og tenke at "nå er prosjektet ferdig", og så vende tilbake til gamle arbeidsformen og uvaner.

Bruker tavler til planlegging

Vi har lært av det private næringsliv.

Kristin Hille Valla, fylkesmann i Oppland

Statsråden trakk fram fylkesmannens arbeid med å få til raskere og bedre behandling av barnevernssaker, og pekte på at dette er viktig for en sårbar gruppe.

– Vi har slitt med lang saksbehandlingstid innenfor barnevern, og har innført noe av det samme som det private næringsliv bruker, nemlig tavler. Her fører vi opp sakene, vurderer disse samlet og finner hvilke vi kan "plukke ned", sier Kristin Hille Valla.

Sms-varsling av fellingstillatelser

ulv

Fylkesmannen i Oppland har innført sms-varsling av fellingstillatelser på rovdyr, blant annet ulv.

Foto: MacNeill Lyons / Ap

Hun trekker også fram alle de betente rovdyrsakene i fylket. Det er en målsetting at unødig byråkrati ikke skal gjøre dette enda vanskeligere.

– I rovdyrdatabasen hadde 18 fylkesmenn tidligere lagt inn sin informasjon, inntil det var en medarbeider hos oss som spurte om dette ikke kunne gjøres på en enklere måte. Nå er alt samlet alt på et sted, og dette har fungert veldig bra.

– Vi har, som kjent, fått mye kritikk for sen varsling av fellingstillatelser. Etter at vi begynte med sms-varsling av dette, har vi fått mye ros.