NRK Meny
Normal

Kamma vant "livsviktig" Mjøsderby

HamKam er svært nære opprykk etter seieren borte mot Lillehammer søndag. Lillehammer er faretruende nær nedrykksstreken.

HamKam vant 1-3 på Stampesletta. Lillehammer utlignet til 1-1, men etter bortelagets neste mål var det ferdigscora for Lillehammer.

Lillehammer-HamKam på Stampesletta
Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Skjebnekamp

HamKam leder serien med tre poeng når to kamper gjenstår. I praksis trenger de en seier til siden de har en overlegent bedre målforskjell enn eneste opprykkskonkurrent, KFUM Oslo.

Lillehammer kjemper i motsatt ende av tabellen. Opplendingene ligger kun to poeng over nedrykksstreken, og laget de har nærmest bak er Strømsgodset 2, som har to seire på rad.

Mjøsderbyet i dag gikk altså på nær "fotball-livet" løs for begge lagene, men både Lillehammer og HamKam har fortsatt gode sjanser til å nå målsetningene sine: HamKam er nær opprykk, mens Lillehammer fortsatt er over nedrykksstreken, slik at de kun er avhengig av egen innsats for å overleve.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

 • Kjørte i tunnelvegg

  En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

 • Sa nei til pels

  Rundt 100 frammøtte protesterte mot pelsnæringen i Hamar lørdag ettermiddag. Det er 14. året på rad NOAH arrangerer fakkeltog mot pels. Det ble arrangert fakkeltog på 30 steder i hele landet, blant annet i Hamar og Lillehammer.

  Nei til pels fakkeltog hamar
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK