NRK Meny
Normal

Kamma nærmere nedrykk

HamKam tok imot Bryne til bunnoppgjør på Briskeby. søndag, men ledet an av Marius Helle var det bortelaget som tok de tre ekstremt viktige poengene.

Bryne leder 2-0
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I forkant av kveldens møte på Hamar lå hjemmelaget HamKam på trygg plass med 34 poeng, kun én plass og ett poeng over Bryne på nedrykk.

Hjemmeseier ville gi HamKam en liten luke ned til Bryne og de andre lagene under streken, men jæringenes Marius Helle ville det annerledes.

Etter en snau halvtimes spill satte han ballen enkelt i mål fra ellevemetersmerket og sendte rødtrøyene opp på trygg plass mens HamKam falt ned under streken.

Men Helle ga seg ikke der. Et drøyt kvarter inn i andre omgang økte han ledelsen til 4-0 med sin tredje scoring for kvelden. Og til tross for to reduseringer av Adem Güven, var det ingenting som kunne redde HamKam fra ydmykelse.

- Som planlagt

Marius Helle, Bryne

Marius Helle, Bryne

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

Marius Helle var tydelig fornøyd med tre scoringer og tre poeng, men påpekte at dette var en lagseier.

- Vi hadde veldig lyst til å ta poeng i kveld og bestemte oss for å jobbe 100 prosent. Det var jo kanskje den viktigste kampen på flere år, sa midtbanespilleren like etter kampslutt.

Også Brynes trener, Mons Ivar Mjelde, var godt fornøyd med kveldens kamp. Til

Mons Ivar Mjelde, Bryne-trener

Mons Ivar Mjelde, Bryne-trener

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

tross for at han ble imponert over innsatsen, forklarte han at det gikk som planlagt.

- Jeg tror vi overraska mange i dag, men vi har planlagt å gjøre det slik. Vi hadde planlagt å vinne, forklarte Bryne-treneren.

Mjelde var spesielt imponert over reservekeeper Anders Kristiansen, som erstattet skadde Roger Eskeland allerede etter fem minutters spill.

- Det var en kjempekamp av Kristiansen. Han er en keeper for fremtiden, og jeg blir veldig overrasket om han ikke havner i Tippeligaen, skrøt Mjelde.

- Helt tragisk

HamKams mye pressede trener, Vegard Skogheim, var naturlig nok ikke like imponert og fornøyd med kveldens oppgjør:

- Helt tragisk! Rett og slett, var det første Skogheim sa til pressen etter kampen.

Vegard Skogheim, HamKam-trener

Vegard Skogheim, HamKam-trener

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

Hamarlagets trener var lite fornøyd med spillernes innsats, og satte fingeren spesielt på det han mener er fraværende duellspill.

Skogheim mener klubben må gjøre en grundig evaluering. Han sier han tar på seg hovedansvaret for lagets begredelige plassering på tabellen, og legger ikke skjul på at det er en vond situasjon å være i.

- Har det vondt inni meg

- Jeg har det jævla vondt inni meg. Jeg har jo hovedansvaret for det som skjer her, forklarte en preget HamKam-trener.

Etter kveldens tap er HamKam nede på nedrykksplass, to poeng bak Bryne, Mjøndalen og Tromsdalen som alle har 36 poeng. Det er dermed svært jevnt, og to runder før slutt ser Adeccoligaen ut til å få en ekte thriller-avslutning.