NRK Meny
Normal

Sjekk de kakene!

Han lager kaker som ser ut som alt fra malingsspann til Spiderman. Når Ivar Bakke jobber er det 110 år gamle familiebakeriet i Grue et kunstatelier.

Sjekk de kakene!

Se kakene til Ivar bakke i videoen over.

Bakeren ved Evensens Bakeri & Conditori AS kjøpte seg inn i familiebedriften for ti år siden da han hadde tatt fagbrevet. Mens de andre på bakeriet tar seg av hverdagsbaksten, lager Ivar Bakke temakaker.

Kakekunstner uten grenser

5 år gamle Nora ønska seg prinsessekake til bursdagen sin.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Og noen ganger ser kakene så ekte ut at man nesten ikke tør ta en bit. Som da han laget et malingsspann på bestilling til en maler.

Sjøl om det ikke er grenser for hvilke nye utfordringer han tar imot for hva kaka skal ligne på, lages kakene på gamlemåten. Alt lages for hånd, og de gamle oppskriftene som har fulgt bakeriet gjennom 110 år bruker fortsatt flittig. Men får en helt ny innpakning.

Kakekunstner uten grenser

I bakeriet gjøres alt for hånd, som de har gjort i 110 år.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Nå er bakeren i Grue blitt medlem av bakerlangslaget og skal på første øving med landslaget i slutten av januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.