NRK Meny
Normal

Sjekk de kakene!

Han lager kaker som ser ut som alt fra malingsspann til Spiderman. Når Ivar Bakke jobber er det 110 år gamle familiebakeriet i Grue et kunstatelier.

Sjekk de kakene!

Se kakene til Ivar bakke i videoen over.

Bakeren ved Evensens Bakeri & Conditori AS kjøpte seg inn i familiebedriften for ti år siden da han hadde tatt fagbrevet. Mens de andre på bakeriet tar seg av hverdagsbaksten, lager Ivar Bakke temakaker.

Kakekunstner uten grenser

5 år gamle Nora ønska seg prinsessekake til bursdagen sin.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Og noen ganger ser kakene så ekte ut at man nesten ikke tør ta en bit. Som da han laget et malingsspann på bestilling til en maler.

Sjøl om det ikke er grenser for hvilke nye utfordringer han tar imot for hva kaka skal ligne på, lages kakene på gamlemåten. Alt lages for hånd, og de gamle oppskriftene som har fulgt bakeriet gjennom 110 år bruker fortsatt flittig. Men får en helt ny innpakning.

Kakekunstner uten grenser

I bakeriet gjøres alt for hånd, som de har gjort i 110 år.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Nå er bakeren i Grue blitt medlem av bakerlangslaget og skal på første øving med landslaget i slutten av januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjøretøy stoppet med overlast

    En varebil ble stoppa av Statens vegvesens utekontroll på riksveg 25 i natt. Bilens tilhenger var overlastet med 1500 kilo, og uten lys bak. Føreren ble anmeldt. En annen varebil ble stoppet på Østby, også denne var overlastet.

  • Raufoss kan få playoff

    Raufoss fotball kan fortsatt rykke opp til 1. divisjon. Hvis de slår Nybergsund borte i dag og Alta avgir poeng hjemme mot Skeid, vil Raufoss bli nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Det vil gi laget en playoff-plass. Kampene starter kl. 13.00.

  • Arrestert etter slossing

    En beruset mann i 20-årene ble satt i arrest etter å ha vært involvert i slossing på et utested i Elverum i går kveld. Han anmeldes for forholdet.