NRK Meny
Normal

Sjekk de kakene!

Han lager kaker som ser ut som alt fra malingsspann til Spiderman. Når Ivar Bakke jobber er det 110 år gamle familiebakeriet i Grue et kunstatelier.

Sjekk de kakene!

Se kakene til Ivar bakke i videoen over.

Bakeren ved Evensens Bakeri & Conditori AS kjøpte seg inn i familiebedriften for ti år siden da han hadde tatt fagbrevet. Mens de andre på bakeriet tar seg av hverdagsbaksten, lager Ivar Bakke temakaker.

Kakekunstner uten grenser

5 år gamle Nora ønska seg prinsessekake til bursdagen sin.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Og noen ganger ser kakene så ekte ut at man nesten ikke tør ta en bit. Som da han laget et malingsspann på bestilling til en maler.

Sjøl om det ikke er grenser for hvilke nye utfordringer han tar imot for hva kaka skal ligne på, lages kakene på gamlemåten. Alt lages for hånd, og de gamle oppskriftene som har fulgt bakeriet gjennom 110 år bruker fortsatt flittig. Men får en helt ny innpakning.

Kakekunstner uten grenser

I bakeriet gjøres alt for hånd, som de har gjort i 110 år.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Nå er bakeren i Grue blitt medlem av bakerlangslaget og skal på første øving med landslaget i slutten av januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.