NRK Meny
Normal

Kaffelarsen skal trekke folk til Vermundsjøen

Det er bare to uker siden Kaffelarsen på Vermundsjøen åpnet, men lokalbefolkningen har allerede omfavnet det lille spisestedet. Kafévert Arild Larsen vil ta med de norske råvarene inn i nåtida.

Nå skal folk trekkes til Kaffelarsen på Vermundsjøen som byr på kortreist mat

Nedover i Europa finner du ofte mange av de beste spisestedene litt utenfor allfarvei, der det ikke alltid er så stor trafikk. Stor trafikk er det heller ikke på Finnskogen i Åsnes. Men nå skal folk trekkes til Kaffelarsen på Vermundsjøen som byr på kortreist mat.

Vemund Lyngås Jensen og Arild Larsen

GRÜNDERE: Arild Larsen (t.v) og Vemund Lyngås Jensen har startet kafe og ølbryggeri på Finnskogen.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Vi ser jo at det er en god trend i hele Europa for det nordiske kjøkkenet. Så ved å gjøre det på en skikkelig måte, håper vi at folk gidder å ta turen for å smake litt skikkelig norsk Finnskogmat, sier Arild Larsen, som driver Kaffelarsen.

Han er utdannet kokk og har drevet egne kaffebarer i Oslo. Nå vil han skape et unikt spisested på Finnskogen, selv om kundegrunnlaget er en god del mindre enn i storbyen.

– Vi skal ikke prøve å være et museum, men vi skal ta med norske råvarer inn i nåtiden, og lage skikkelig og god mat, sier Larsen.

Mikrobryggeri i samme bygg

Etter bare to ukers drift har nærmiljøet falt for det lille stedet i skogene ved svenskegrensa.

– De helt vanlige spisestedene, som veikroer og sånt, de finner man jo overalt. Men Finnskogen har noe helt unikt, og dette stedet passer perfekt inn her, sier Eva Vermundsberget, som er en av kundene som har tatt turen til Kaffelarsen.

Kaffelarsen bruker blant annet kortreiste urter, elg, fisk, bær og honning, samt matvarer fra andre lokale produsenter. Og det er ikke bare maten som er kortreist.

Ølet kommer nemlig fra mikrobryggeriet som ligger bare noen meter unna kafeen, i samme bygning.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.