NRK Meny
Normal

Justyna Kowalczyk vil gå Birken

Justyna Kowalczyk har bestemt seg for gå Birken. Arrangøren fikk melding fra teamet hennes i dag om at hun stiller til start på Rena i mars.

Justyna Kowalczyk

KLAR FOR BIRKEN: Kowalczyk har hatt en tøff sesong, og måtte blant annet avbryte Tour De ski. Nå er hun imidlertid klar for langløp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den polsk skidronninga har bestemt seg: Når vårsol og skifrelste setter kursen mot Tingstadjordet på Rena, da vil også hun dit.

Stiller på russisk lag

Anders Aukland vant Birken

SKAL OGSÅ GÅ BIRKEN: Anders Aukland.

Foto: NRK
Video Øystein "Pølsa" gleder seg til sesongåpninga

TROLIG BIRKENDELTAKER: Øystein «Pølsa» Pettersen.

Foto: Nyhetsspiller
Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birkebeinerrennet.

TAR GJERNE IMOT FLERE STJERNER: Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birkebeinerrennet.

Foto: privat

Etter at VM i Falun er slutt har langrennsessene fått rom for å gjøre litt av det de har lyst til. Og Justyna Kowalczyk har funnet ut hva hun er mest ivrig på: Hun vil slutte seg til det russiske langløpslaget og stille til start i de tre siste langløpene i sesongen, skriver NTB.

Det betyr at hun kommer til å stå på startstreken i Vasaloppet den 8. mars, i Birkebeinerrennet den 21. mars og i Årefjällsloppet den 28. mars.

– Vi fikk beskjeden i dag, forteller informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birkebeinerrennet.

Venter flere skistjerner på startstreken

Randi Bolstad tror flere av langrennsstjernene melder seg på når rennet nærmer seg.

– Uansett kommer «hot-shotterne» i maratoncupen, Swix Ski Classics. Hvilke av de andre stjernene som dukker opp vet vi ikke før renndagen nærmer seg, forteller hun.

Arrangørene har uansett åpning for ta imot toppløpere, men Bolstad avviser at de må stille med noe dyrt opplegg for å få dem på plass.

– Disse løperne ordner seg gjerne overnatting selv og finner husrom sammen med laget sitt, eller har bekjente på hytter o.l., forteller Randi Bolstad.