NRK Meny
Normal

Justyna Kowalczyk vil gå Birken

Justyna Kowalczyk har bestemt seg for gå Birken. Arrangøren fikk melding fra teamet hennes i dag om at hun stiller til start på Rena i mars.

Justyna Kowalczyk

KLAR FOR BIRKEN: Kowalczyk har hatt en tøff sesong, og måtte blant annet avbryte Tour De ski. Nå er hun imidlertid klar for langløp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den polsk skidronninga har bestemt seg: Når vårsol og skifrelste setter kursen mot Tingstadjordet på Rena, da vil også hun dit.

Stiller på russisk lag

Anders Aukland vant Birken

SKAL OGSÅ GÅ BIRKEN: Anders Aukland.

Foto: NRK
Video Øystein "Pølsa" gleder seg til sesongåpninga

TROLIG BIRKENDELTAKER: Øystein «Pølsa» Pettersen.

Foto: Nyhetsspiller
Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birkebeinerrennet.

TAR GJERNE IMOT FLERE STJERNER: Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birkebeinerrennet.

Foto: privat

Etter at VM i Falun er slutt har langrennsessene fått rom for å gjøre litt av det de har lyst til. Og Justyna Kowalczyk har funnet ut hva hun er mest ivrig på: Hun vil slutte seg til det russiske langløpslaget og stille til start i de tre siste langløpene i sesongen, skriver NTB.

Det betyr at hun kommer til å stå på startstreken i Vasaloppet den 8. mars, i Birkebeinerrennet den 21. mars og i Årefjällsloppet den 28. mars.

– Vi fikk beskjeden i dag, forteller informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birkebeinerrennet.

Venter flere skistjerner på startstreken

Randi Bolstad tror flere av langrennsstjernene melder seg på når rennet nærmer seg.

– Uansett kommer «hot-shotterne» i maratoncupen, Swix Ski Classics. Hvilke av de andre stjernene som dukker opp vet vi ikke før renndagen nærmer seg, forteller hun.

Arrangørene har uansett åpning for ta imot toppløpere, men Bolstad avviser at de må stille med noe dyrt opplegg for å få dem på plass.

– Disse løperne ordner seg gjerne overnatting selv og finner husrom sammen med laget sitt, eller har bekjente på hytter o.l., forteller Randi Bolstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Pågrepet etter slåsskamp på butikk

  En mann er pågrep etter å ha slått en kunde på en matbutikk i Kongsvinger. Mannen skal også ha opptrådt truende mot flere andre kunder. Den fornærmede fikk skader i ansiktet. Politiet mistenker at mannen var påvirket av narkotika.

 • - Folldal vil kreve erstatning

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen sier at både næringsliv og kommune kommer til å kreve erstatning etter at Folldal i halvannet døgn i desember var helt isolert uten hverken telefon eller nettforbindelse. I dag var saken tema i formannskapet.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Hun blir finanspolitisk talsperson

  Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant for Oppland Arbeiderparti, blir finanspolitisk talsperson for partiet.

  Rigmor Aasrud
  Foto: Trond A. Stenersen / NRK