NRK Meny
Normal

– Jeg tar ikke Bjørgen i dag, men kanskje om ti år

De fleste ser etter Bjørgen, Johaug eller Northug i skiløypene på Gåsbu. Men blant de store kjendisene er det noen juniorer som en dag håper å være blant de beste.

Julie Vollum Bø

Julie Vollum Bø går sitt første senior-NM, og en dag håper hun å være på seierspallen.

Foto: Per Magnussen / NRK

Julie Vollum Bø fra Lillehammer deltar i sitt aller første senior-NM. Hun er bare 18 år og er en lovende juniorløper. Hun er en av ti juniorer som får lov å delta i senior-NM.

– Det er stort å gå i NM. Her er det jo nesten på hjemmebane, så det er kjente omgivelser. Jeg ser på dette som en mulighet til å bli en erfaring rikere. Jeg har ikke satt meg noe konkret mål, men det hadde vært gøy å ikke være blant de siste. Jeg tar ikke Bjørgen i dag, men kanskje om ti år, sier 18-åringen og ler.

Trener 650 timer i året

I fjor ble hun nummer tre i Norgescupen, noe som er hennes beste prestasjon som junior. Og hun satser for fullt. Hun er elev ved NTG på Lillehammer, og satser 100 prosent.

– Jeg trener cirka 650 timer i året, og lever livet mitt som om jeg skal bli best mulig, forteller Julie.

(Saken fortsetter under bildet.)

Johaug, Bjørgen, Jacobsen

Therese Johaug, Marit Bjørgen og Astrid U. Jacobsen kom på seierspallen på NMs første dag. En dag håper Julie hun også er å finne på pallen.

I dag har hun lyst til å gjennomføre et godt løp, men forteller at hun ikke har lagt inn noen formtopp, siden hun er førstegangs junior.

– Det er fortsatt to år til senior-NM blir mitt største mål. Så dagen i dag blir en spennende opplevelse, sier Julie før hun forsvinner innover løypene på Gåsbu.

Gikk ikke som planlagt

Etter endt 10 kilometer er det klart at Julie ble nummer 46 av 51 startende, noe hun ikke er helt fornøyd med. Likevel synes hun det var spennende å debutere i senior-NM.

– Det gikk ikke så bra. Jeg var tung i kroppen, og merket godt at jeg var sjuk i forrige uke. Men det var veldig gøy, og jeg tar det med som en fin erfaring.

Nå er det junior-NM på Lillehammer senere i vinter som er målet.

– Jeg håper å bli blant de fem beste på 15 kilometer fri teknikk, og så skal jeg jo gå stafetten på søndag her, så det gleder jeg meg til. Kanskje jeg klarer å gå litt fortere da, sier Julie.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang