NRK Meny
Normal

Jubler over årets første tur på ski

Ikke alle er lei seg for at det går mot vinter. Ved Hafjell Alpinsenter har de ansatte allerede tatt den første skituren i bakken.

Christian Bråtebekken og Mari Aasbakken

Christian Bråtebekken og Mari Aasbakken, markedsansvarlige i Alpinco AS er klare for årets første tur.

Foto: Elin Fossum / NRK

Christian Bråtebekken, Alpinco

Christian Bråtebekken finner fram ski som kan tåle en litt hard tur.

Foto: Elin Fossum / NRK
Mari Aasbakken, Alpinco

Mari Aasbakken er hoppende glad over snøfallet.

Foto: Elin Fossum / NRK
Christian Bråtebekken, Alpinco

Christian Bråtebekken landet heldigvis i mykt gras.

Foto: Elin Fossum / NRK

Nede i bygda i Øyer er det tjukk tåke og regn. Men på vei oppover bakkene mot Lisetra forandrer landskapet seg. På noen få meter reiser man ifra høsten og inn i vinteren.

På toppen av bakken møter jeg to entusiastiske markedsfolk i Alpinco AS. (Alpinco eier både Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg)

– Den første turen er den beste

Christian Bråtebekken og Mari Aasbakken er i ferd med å spenne på seg skia for første gang i vinter.

– Det er den første turen som er den aller beste, sjøl om det er litt steinete og trått, sier Bråtebekken, og plasserer hjelmen på hodet.

Steinete og litt trått, men godt nok

Det er ikke mange centimeterne med snø, men nok for disse to. To par ski som har sett bedre dager er funnet fram fra skrotboden, og klare til litt hard bruk. De to forsvinner ned bakken og inn i tåka, jeg hører bare et par jubelrop.

– Å, det var så fint. Dette var rekordtidlig for meg, sier Mari Aasbakken.

– Vi var egentlig ikke helt klare for dette snøfallet. Vi er i ferd med å sette opp flere skilt, men i neste uke er vi i gang med snøproduksjon. Så vinteren kommer uansett snart, lover Christian Bråtebekken.

Christian Bråtebekken og Mari Aasbakken, Alpinco

Christian Bråtebekken og Mari Aasbakken er fornøyde med sin første tur. Vi andre må vente litt, planlagt åpning i Hafjell er 29. november.

Foto: Elin Fossum / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.