NRK Meny
Normal

Prominente gjester feiret Kistefos-jubileum

Statsminister Erna Solberg var en av snaut 300 gjester da Kistefos-eier Christen Sveaas inviterte til jubileumsfest.

Fredag ble det feiret at det er 125 år siden Christen Sveaas sin farfar, Anders Sveaas, grunnla Kistefos Træsliberi ved Kistefossen i Jevnaker.

– I kveld blir det god mat, god vin, lystig underholdning. Det er mange inviterte, noen har meldt avbud. Da blir det enklere med maten. Med dette været kan det være champagnen blir kald, men vi skal nok få omsetning på den, sa Sveaas til Dagens Næringsliv rett før festen startet.

125 år gammel industrihistorie vekket til live

Tresliperiet var sammen med Hadeland Glassverk ei hjørnesteinsbedrift i området. I fjor bestemte Kistefos at det måtte bli liv i den gamle fabrikken til jubileet. Og det var statsminister Erna Solberg som fikk æren av å trykke på knappen for å vekke til liv maskinene som har stått stille siden 1955.

I tillegg kunne publikum se avdukingen av kunstverket «Slektstrea og Genbanken» av den verdenskjente kunstneren Per Inge Bjørlo i skulpturparken på Kistefos.

Prominente gjester

Dette noen av gjestene: Stein Erik Hagen, Toralv Maurstad, Atle Brynestad, Christian Ringnes, Elisabeth Brochmann, Mikkel Dobloug, Hans og Margrethe Geelmuyden, Einar Jørgen Greve, Mille Marie og Victoria Treschow, shippingsjef Kristin Holth i DnB, Wiersholm-adv. Erling Lind, Knut Brundtland, Caroline og Jens Holst, Erling Kagge, Georg Fredrik og Kari Maria Rieber Mohn, statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag, Knut Olav Åmås og Petter Skavlan.

Også kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mæland deltok på festen.

Sveaas er en av Norges rikeste personer med en estimert formue på over fire milliarder kroner i 2007. (Kilde Wikipedia)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND