Jubel for KIL-seier

Kampen om innlandet i 1. divisjon endte med seier til Kongsvinger.

SLO RAUFOSS

GLEDE I KONGSVINGER: Kongsvinger-trener Luis B. Pimenta jublet hemningsløst etter overtidsseieren mot Raufoss på Gjemselund søndag kveld. Her sammen med spillerne Harald Holter (til venstre) og mannen som skåret det avgjørende målet Ioannis Sotiroglou (til høyre).

KONGSVINGER (NRK): (Kongsvinger-Raufoss 3-2) Tre poeng til Kongsvinger. Det er status etter søndagens oppgjør på Gjemselund.

Kongsvinger best i gang

Kongsvinger kom best i gang og satte inn 1–0 allerede etter 6 minutter. Mats Cato Molskred skjøt ballen vakkert i mål på det første angrepet hjemmelaget hadde.

TILBAKE I 1. DIVISJON: Kongsvinger møter Raufoss

TILBAKE I 1. DIVISJON: Raufosskeeper Ole Kristian Gjefle Lauvli var ikke arbeidsledig på Gjemselund.

På tampen av omgangen utlignet Raufoss. Marcos Gondra Krug skjøt fra 16-meteren etter klabb og babb utenfor Kongsvingers mål.

Andre omgang var så vidt i gang da Kongsvinger på nytt satte seg selv i føringen. Denne gangen var det Maikel som var sist på ballen.

Raufoss kom tilbake

I det 71- minutt ble det for alvor ny spenning i kampen. Da fikk Raufoss straffe, og Rocky Rexhep Lekhaj satte kula kontant i mål.

Etter dette bølget kampen fram og tilbake, og dommeren fikk det travelt med å dele ut gule kort. Kortet dro han fram fire ganger, tre av gangene i andre omgang.

Det så ut til å gå mot uavgjort på Gjemselund. Men Ioannis Sotiroglou ville det annerledes. i det 90. minutt satte han inn 3-2, til stor glede for de 1717 tilskuerne som så kveldens kamp på Gjemselund.

Rafosstrener Luis B. Pimenta

VANT: Kongsvingertrener Luis B. Pimenta om seieren

Raufoss-trener Espen Haug om tapet.

TAPTE: Raufosstrener Espen Haug om tapet.

Kil-kaptein Espen Nystuen om dagen seier.

GLAD: Kaptein på Kongsvinger, Espen Nystuen.

Nykommerduell

Både Kongsvinger og Raufoss rykka opp foran årets sesong. Kongsvinger er tilbake i den nest gjeveste divisjonen etter tre års fravær. Glåmdølene rykka ned i 2013.

Raufoss har hatt et lengre fravær fra 1. divisjon. Totningene forlot 1. divisjon etter et svært omdiskutert nedrykk i 2007. Laget var ikke i nedrykksposisjon, men Raufoss klarte ikke å innfri kravene som fotballforbundet stilte. Dermed rykka laget ned til tross for at de rent poengmessig var på trygg grunn.

I fjor var ingen lag i Indre Østland Fotballkrets representert i de to øverste divisjonene. I år er det to, nemlig Kongsvinger og Raufoss.

Jevn statistikk

Sist Kongsvinger og Raufoss møttes var i treningskamp foran fjorårssesongen, oppsummerer Raufoss Fotball på sine hjemmesider. Da vant Kongsvinger kontrollert 2–0. Siden år 2000 har laget møtt hverandre ni ganger til tellende kamper. 4 ganger har Kongsvinger vunnet, to ganger har det endt uavgjort, mens Raufoss har vunnet 3 ganger.

Forrige helgs sesongpremiere endte med tap for Kongsvinger i Bergen. Åsane vant 3–0. Raufoss startet sesongen med et målløst oppgjør hjemme. 0–0 ble det mot KFUM.