NRK Meny
Normal

Jon Harald Gjesdal på Innlandsscenen

22 år gammel reiste han til et kloster i Tyskland for å bli munk. Det ble en vanskelig tid, men nå er han tilbake som musiker og komponist.

Komponist og pianist Jon Harald Gjesdal spiller på Innlandsscenen på NRK i Lillehammer.

FRA TOTEN: Jon Harald Gjesdal på Innlandsscenen.

I klosteret «Mariasøstrene» var det en ting som var viktig: Alt som kom i mellom han og Gud, som nære venner, familie, musikk, skulle bekjempes ved å gå «lidelsens vei». Hver dag kjempet han i en intens kamp mot «synden».

– Så fant jeg ut hva jeg savnet, nemlig frihet, kjærlighet og fred, sier totningen Jon Harald Gjesdal.

Musiker, komponist og album

Etterdønningene etter klosterlivet bød på terapi, helt til han fant tilbake til musikken.

– Jeg kjøpte piano og begynte å spille igjen! sier han.

I januar 2016 slapp han sitt første album «Still Playing». Musikken beskrives som sjelfull og meditativ, og gir lytteren en pust i bakken fra en hektisk hverdag med vakre toner.

– Jeg prøver å lage kontraster mellom angst og selvmordstanker og kjærlighet og glede, og er inspirert av musikere som David Foster.

Planen er å gi ut et nytt album i løpet av 2017.

Livekonserter hver kveld!

Nesten hver kveld kl. 2230 rigger Gjesdal opp mobilen sin foran flygelet hjemme og har direktekonserter på nettstedet Periscope. Der har han mellom 500 og 2000 relativt faste seere hver kveld.

– I forrige uke hadde jeg 40000 som så på meg!

Seerne kan kommunisere mens han spiller, og han får mange tilbake meldinger.

– Noen kan allerede flere av låtene mine og ber om ønskelåt til for eksempel bursdagsselskapet de er i.

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en epost til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Innbrudd i Alvdal

  I løpet av natt er det stjålet diesel, varmeovner og armatur fra en anleggsplass i Alvdal. Politiet har undersøkt åstedet.

 • Lavere bompengesatser i Innlandet

  Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.

 • Tvestua i Hamar fredet

  Riksantikvaren har fredet Tvestua som var en husmannsplass under Åker gård i Hamar. Tvestua ligger på Elvsholmen på Midtstranda. Riksantikvar Jørn Holme mener Tvestua er et kulturminne av nasjonal verdi. Husmannsplasser er også lite representert blant fredede bygninger. Flere bygninger på Åker gård er fredet tidligere.

  Fredet husmannsplass i Hamar
  Foto: Hedmark Fylkeskommune