NRK Meny
Normal

John Skjalg Lund frikjent

Forretningsmannen John Skjalg Lund fra Flisa ble i dag frikjent for tiltalen  om å ha truet en politimann og en skatterevisor.

John Skjalg Lund
Foto: NRK

 

Skjalg Lund ble opprinnelig tiltalt for drapsplanlegging sammen med to andre glåmdøler og en kroat. I januar i år ble alle fire frikjent. Påtalemyndigheten tiltalte deretter Skjalg Lund for skremmende og plagsom opptreden. I dag ble han altså frikjent også for dette i Sør-Østerdal Tingrett.

- Jeg er fornøyd, og jeg hadde også håpet og trodd at jeg skulle bli frikjent, sier Skjalg Lund.

Innrømmer å ha planlagt hærverk

John Skjalg Lund har innrømmet at han planla å gjøre hærverk hos politimannen og skatterevisoren. I dommen heter det at det ikke er noen tvil om at han og en kroat spanet på huset til skatterevisoren, og at kroaten gikk en runde rundt huset med hensikt om å tagge det ned. Men de to utførte ingen av de tenkte handlingene. Retten mener også at de ikke med forsett spanet for å plage eller skremme revisoren. Dermed ble Skjalg Lund frifunnet etter straffeloven.

Han ble også frifunnet for tiltalen om plagsom og skremmende handlinger overfor politimannen og for politimannens krav om erstatning.

Må betale erstatning

Skjalg Lund ble likevel dømt sivilrettslig til å betale skatterevisoren 10.000 kroner i erstatning for den tort og svie saktterevisoren ble utsatt for på grunn av det spaningen. Skjalg Lund sier han beklager om han har skapt problemer for noen av de to.

- Det beklager jeg, men det som teller for meg nå er at jeg er strafferetslig frikjent, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND