NRK Meny
Normal

Johaug tapte bonussekunder mens Ingvild stivnet i bakken

Therese Johaug ble nummer fire i Tour de Ski-prologen, og tapte mange bonussekunder til Marit Bjørgen. Ingvild Flugstad Østberg fikk det i bakken.

Johaug og Bjørgen

Therese Johaug har Bjørgen foran seg så langt.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det er den beste prologen jeg har gått noen gang, sa Therse Johuag etter løpet. Hun var fornøyd, sjøl om hun ikke kom på pallen, og måtte se både Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ragnhild Haga foran seg.

28 sekunder er det nå fram til Bjørgen for Johaug.

– Fjerde plass er bra. Plasseringen er ikke så viktig. Jeg føler at jeg har et godt utgangspunkt til i morgen. Da er det 10 kilometer jaktstart klassisk.

Se den regjerende mesteren forsvare tittelen:

Therese Johaug ble nummer fire i prologen

Tatt Marit før

– Jeg får prøve å ta igjen så mye som mulig sammen med Heidi, sa Johaug, og la til at hun har greid å ta så mye på Marit Bjørgen før.

Ingvild Flugstad Østberg åpnet hardt, men i den siste lange harde bakken slet hun tungt, og stivnet. Ingvild gikk seg likevel inn til en fin 6. plass.

Ingvild Flugstad Østberg ga alt

Norsk dominans

Som så mange ganger tidligere denne sesongen preget de norske løperne resultatlisten i kvinnelangrenn. Hele fem av de seks første utøverne kom fra Norge. Øverst tronet Bjørgen i suveren stil. I mål var hun hele 10,7 sekunder foran Heidi Weng i den 3,2 kilometer lange prologen. Tour-debutant Ragnhild Haga imponerte stort og fulgte halvannet sekund bak Weng.

–-Det var en god start. De kommer nok fort bak meg i morgen, så vi får se. Men det var en god start, og jeg vet at formen er god, sa Bjørgen.

Fjorårets sammenlagtvinner, Therese Johaug, endte altså på fjerdeplass, 13,2 sekunder bak Bjørgen. Deretter fulgte tyske Nicole Fessel foran Ingvild Flugstad Østberg. Medregnet bonussekunder har Bjørgen nå 28,2 sekunders forsprang til Johaug foran søndagens 10 kilometer i klassisk stil.